Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/24/2022#) AND (caducitat>=#1/24/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

S'alliberaran 20 exemplars de tortuga d'estany a la Fundació Plegadis

Serà una de les activitats més destacades que tindran lloc demà dissabte en el marc de la I Festa de la Plantada de l’Arròs de la Ràpita

Etiquetes   natura patrimoni, delta ebre, la rapita, fauna

Publicat el22/6/2018

S’alliberaran 20 exemplars de tortuga d’estany a la Fundació Plegadis | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Exemplar de tortuga d’estany al Delta de l’Ebre


En el marc de la I Festa de la Plantada de l’Arròs de la Ràpita, que tindrà lloc demà dissabte 23 de juny, a l’Aula d’Educació Ambiental Plegadis, s’organitza una àmplia i peculiar programació. Les temàtiques de les activitats són molt diverses, però totes molt focalitzades en l’educació ambiental, ja que és el principal punt d’actuació i d’interès de la Fundació Plegadis; el fet d’inculcar valors i actituds responsables amb el medi ambient i la biodiversitat.

En aquesta línia, una de les activitats més destacades, a banda de l’eix troncal de la festa que és la plantada de l’arròs, serà el fet del primer alliberament de tortugues d’estany a l’Illa Picampall de l’Aula d’Educació Ambiental Plegadis.

Es tracta d’una iniciativa impulsada des del Parc Natural del Delta de l’Ebre, dins del projecte de reintroducció i reproducció de les espècies amenaçades -com la tortuga d’estany o la gavina corsa- en el qual col·labora la Fundació Plegadis. El Doctor en Biologia Albert Bertolero és l’encarregat de realitzar l’alliberament dels 20 individus de l’espècie. En relació al projecte, Bertolero afirma que "és realment important la col·laboració d’entitats com la Fundació Plegadis per contribuir en la recuperació de la tortuga d’estany".


Font: Fundació Plegadis

Fotos: Delta Lagoonsuma’t al canal whatsapp d’EbreActiu