Buda & Bike 2024, l’illa de Buda a cop de pedal. 13 i 14 de juliol, el 3, 4, 17, 18 i 31 d’agost i l’1 de setembre

CAT | ES


Ruta: Via d'escalada: Contra viento y marea

Via: Esperó Central i cresta Mola del Buitre (Mapa Piolet)

Etiquetes   rutes, escalada, parc natural ports

Ruta: Via d’escalada: Contra viento y marea | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Primera ascensió: Recorregut obert hivern 2016 per Javier Mauri Marques i David Borràs.

  • Dificultat: Vº 
  • Recorregut: 105 mts aproximadament + 60 mts de cresta fins arribar a la cresta de la primera via “La moto fa la perla”. 
  • Temps: 5-6 h (aproximació + escalada i retorn) 
  • Material: 3 o 4 claus/4 o 5 tascons mitjans, algun anell i 2 friends mitjans.


Accés:

Des del poble del Reguers, agafarem la carretera direcció Alfara de Carles i després d'un kilòmetre aproximadament agafarem un desviament a mà esquerra per a entrar a la Vall Cervera. Després de creuar el canal sec continuarem un kilòmetre més pel camí asfaltat fins a arribar al sector de les vies d'escalada esportiva. Deixem el cotxe. Creuarem el barranc i ens enfilarem per una pista no practicable amb vehicle. Trobarem un encreuament i continuarem cap a l'esquerra. Tot seguit trobem un altre encreuament, el qual ara si, agafem el de la dreta. Continuem caminant fins al final de la pista. Aquí trobarem una fita on comença el sender d'aproximació fins a la base de l'esperó nord on comença la via "La moto fa la perla". Nosaltres hem de continuar pegats a la paret resseguint el sender (ara netejat) fins a arribar al final d'aquest. Es veu clarament l'inici de la via perquè la base està bastant netejada i es veu a la paret un clau amb un cordino.Bodegas Crial. Quatre generacions cultivant vinyes i elaborant vi de Lledó


Descripció:

Segona via clàssica oberta a la Mola del Buitre. Es tracta d'una via on pràcticament no hi ha equipacions, tret de les reunions i algun pas clau. Les reunions estan equipades amb spits.

És una bonica progressió per un terreny, el qual es deixa equipar amb claus, tascons, friends, etc. Un cop hem finalitzat el tercer llarg, continuarem a la nostra dreta progressant per la cresta (fàcil IIº) fins a arribar a la cresta de la via "La moto fa la perla". Continuem per la cresta amb direcció sud fins a arribar al ràpel que ens deixa al sender de retorn.

* Podem utilitzar el mateix track de la via “La moto fa la perla”, únicament tenir en compte que per a arribar a la nova via hem de passar de llarg l'inici d'aquesta.Font Pics Montcaro

Fotos EbreActiu

comparteix-ho