Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES

Ruta: El Toscar, cova dels Adells, GR7, les Foies, roca Campanari, cova Pintada

Aquesta ruta transcorre per indrets força característics del parc natural dels Ports com el Toscar, la cova dels Adells, les Foies (pel GR7), la roca Campanari i la cova Pintada.

Etiquetes   rutes

Publicat el5/10/2015

Aquesta ruta transcorre per indrets força característics del parc natural dels Ports com el Toscar, la cova dels Adells, les Foies (pel GR7), la roca Campanari i la cova Pintada.

Per començar la ruta heu d'anar des de Roquetes fins a Els Reguers (ctra. TV-342) i des d'aquí la TV-3422 dels Requers a Alfara de Carles. Compte que no heu d'arribar a Alfara de Carles, sinó que després de creuar el poble dels Reguers, a 7,7 km en un revolt pronunciat a la dreta heu de deixar la carretera per seguir recte per una pista asfaltada en bon estat (40.859662,0.384922) en direcció al Toscar. Heu de seguir pel camí principal deixant a la vostra esquerra l'ermita de Santa Llúcia i més endavant també a l'esquerra el Castell de Carles i a la vostra dreta l'ermita de Sant Julià. Arribareu a tocar del restaurant del Toscar on hi ha una zona d'aparcament amb uns plafons informatius del parc natural dels Ports.

Des d'aquest punt s'inicia l'itinerari amb una pujada suau però constant. Trobareu cartells en una bifurcació que heu de seguir a la dreta (pel sender de l'esquerra arribareu al final de la ruta). La pujada segueix, creuant el barranc del Bosc Negre, durant 1,6 Km fins arribar a la cova dels Adells. Davant vostre podreu veure les Rases del Maraco. Des de la cova gireu cua uns pocs metres per agafar el sender de la dreta, que al començament planeja una mica i tot seguit baixa fins arribar a la bonica font del Bosc Negre.

Ruta: El Toscar, cova dels Adells, GR7, les Foies, roca Campanari, cova Pintada | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...cova dels Adells


Des d'aquesta font iniciaren el "plat fort del dia" que no és altra cosa que una pujada constant d'1,7 Km amb un desnivell de 300 metres, fins arribar al coll de Carabasses, on trobareu les marques del GR7. En aquest punt seguiu els senyals rojos i blancs a la vostra esquerra, però opcionalment podeu seguir recte les marques roges i blanques durant 700 metres per arribar al refugi de Les Clotes (UEC Tortosa). Si heu triat aquesta opció refeu les vostres passes fins al coll de Carabasses i seguiu pel GR7 en direcció Sud (cap a Caro); passareu molt a prop de la Tosseta Rasa, a la vostra dreta (el punt més alt de la Terra Alta amb 1.217 m.) i una mica més endavant arribareu a les Foies. Seguiu pel GR, però amb compte, perquè les senyals són escasses i el sender poc definit (si us fixeu bé no tindreu cap problema per seguir pel camí correcte; davant del dubte seguiu el trac). 

Quan arribeu a una pista (pla de Llinars) l'heu de seguir a la vostra esquerra deixant el GR. Els 1,8 km de pista de baixada no se us faran gens pesats. Passareu gairebé a tocar de la Roca Campanari. Vigileu de no passar de llarg el sender a la vostra esquerra. Una fita a la vora de la pista i una "pintada" que diu "Toscar" us indicarà que heu de deixar la pista. El sender fa baixada constant entre força vegetació, una mica perdut (algunes marques roges i fites). Arribareu a una pista poc transitada que heu de seguir a la dreta, tot i que al cap de 300 metres s'acaba i continua un sender de baixada (com a referència teniu una línia elèctrica que us acompanyarà bona estona; de fet aquesta línia "puja" del Toscar que és cap a on aneu).

Ruta: El Toscar, cova dels Adells, GR7, les Foies, roca Campanari, cova Pintada | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...roca Campanari


Baixant pel sender arribareu a una cruïlla que heu de seguir a l'esquerra per a fer cap a la cova Pintada. Des d'aquí seguiu el sender, ben definit, durant 1 Km fins trobar una cruïlla que heu de seguir a la dreta (és la cruïlla del començament de la ruta). 500 metres de sender de baixada suau us portaran al punt de sortida i, per tant, al final de la ruta.

Ruta: El Toscar, cova dels Adells, GR7, les Foies, roca Campanari, cova Pintada | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...cova Pintada


Dades:

  • Distància: 13,9 Km
  • Desnivell acumulat: 1.078 m
  • Tipus: senderisme (circular)
  • Altura màxima: 1.200 m
  • Altura mínima: 479 m
  • Dificultat: Moderada

Àlbum d'imatges de la ruta «El Toscar, cova dels Adells, GR7, les Foies, roca Campanari, cova Pintada» (Facebook)

Track de la ruta «El Toscar, cova dels Adells, GR7, les Foies, roca Campanari, cova Pintada»: