Rutes guiades Turisme Amposta. Descobreix el patrimoni natural i cultural del territori

CAT | ES

Ruta: El Pont Foradat

La major part de la sendera és de pujada, sense cap dificultat. Anirem fent parades per gaudir de l’espectacular paisatge. En algun punt de la pujada podrem veure al fons el pantà d’Ulldecona i la Mola del Magraner, entre altres turons i moles.

Etiquetes   barranc fou, montsià, ports, la senia, tinenca benifassa


Ruta: El Pont Foradat | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Sortim de la Sénia cap al pantà d'Ulldecona i tan bon punt hàgim creuat el pont, deixem la carretera i agafem la pista que hi ha a la dreta. La seguirem fins a endinsar-nos a l'àrea del barranc de la Fou.

A mà esquerra, trobarem un pontet i el creuarem. Hi ha una petita esplanada (Cova dels Ferrins) on podrem deixar el cotxe. Ens trobem al Parc Natural de la Tinença.

Pocs metres més avall, trobarem dos indicadors, a l'esquerra la Tenalla i a la dreta, el Pont Foradat.

Creuarem el barranc del Salt i enfilarem la sendera que ens durà al nostre destí, molt neta i sense cap problema per resseguir-la. Ens durà a la Moleta del Cepí, que és on està el Pont Foradat.

La major part de la sendera és de pujada, sense cap dificultat. Anirem fent parades per gaudir de l'espectacular paisatge. En algun punt de la pujada podrem veure al fons el pantà d'Ulldecona i la Mola del Magraner, entre altres turons i moles.

Anirem pujant, hi veurem la punta d'un morral, és la Moleta del Cepí, però encara no ens deixa veure el forat.  Falta una mica per arribar-hi. I ja el tenim, un forat d'uns 25 o 30 metres de diàmetre, que ens obre la vista cap a la Mallada del Llentiscle. Si volem pujar a la petita esplanada del forat, haurem de grimpar una mica, però sense cap dificultat. 

Després d'un petit descans, enfilem la mateixa sendera de baixada. Si l'any no ha estat plujós, el barranc del Salt està ben sec, ni tan sols un toll d'aigua. Agafem el cotxe i baixem cap al pantà, on podem acabar la ruta descansant en alguna de les ombries.


  • Distància: 4,29 km (anada i tornada)
  • Altura màxima: 950 m
  • Altura mínima: 557 m
  • Desnivell acumulat: 445 m
  • Dificultat: fàcil

Powered by Wikiloc