GENCAT Eleccions VOT PER CORREU abril24

CAT | ES


La Ribera en flor

D’aquí unes setmanes la Ribera d’Ebre es vestirà de gala gràcies a la floració dels arbres fruiters

Etiquetes   turisme, turisme natura, ribera ebre, asco, flix, mora ebre, mora la nova, tivissa, garcia, ginestar, terres ebre

Publicat el12/2/2020

La Ribera en flor | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


D'aquí unes setmanes la Ribera d'Ebre es vestirà de gala gràcies a la floració dels arbres fruiters. Cada vegada són més els qui visiten la comarca per deixar-se seduir per aquest espectacle cromàtic, un regal de la natura que, enguany, ve acompanyat de cultura, d'esport i de degustació de productes locals. Diferents municipis riberencs han preparat experiències perquè poder gaudir d'un espectacle únic.

Les activitats són dissenyades de forma exclusiva durant el període de floració, previstes per al mes de febrer i març, però subjectes a la climatologia. Hi poden haver modificacions en les dates.

Experiències:

Ascó-Vinebre: Dolça experiència
La ruta consta de dos itineraris: un des d'Ascó, en bicicleta, i, l'altre, des de Vinebre, a peu. En totes dues rutes, guiades, el trajecte es farà per entremig dels ametllers florits. Més info.

Flix: Ruta en bicicleta pels fruiters de Flix
La ruta comença ceuant l'Ebre pel mític pas de barca de Flix per anar a la zona del Pla d'Ini i veureu tots els fruiters en flor.profisio - fisioteràpia esportiva i per a la salut - Amposta - Joan Lluís Fernàndez (col·legiat 10289)


Flix: Temps de flors i patrimoni a Flix
Una caminada a través dels fruiters florits a la zona del Pla d'Ini i les Planes per acabar fent un tast de vermuts al pas de barca. Més info.

Garcia: Flors, riu i patrimoni
Una caminada a través dels arbres florits de la zona del riu i la barca de Garcia. Després de creuar el riu amb la barca i iniciareu la visita per una part del patrimoni cultural de Garcia. Més info.

Ginestar: Passejada en carro pels camps florits
Descobrir la floració amb un mitjà de transport autènticament tradicional: fent una volta amb carro pels camins de les riberes i de l'Illa, vorejant el riu, per gaudir tranquilElament dels colors de l'esclat de la primavera: blancs, verds, rosats i el groc de la ginesta. Més info.

Miravet: Floració a Miravet, paisatge i patrimoni
Conèixer alguns dels camps florits de Miravet en un breu recorregut a peu, per alguns camps florits de la vora del poble. Més info.

Móra d'Ebre: Resseguint la sèquia mare
Ruta que ressegueix una part de l'antic traçat de la Sèquia Mare, que abastia d'aigua els conreus de la zona. Més info.

Móra la Nova: Floració, colors de ribera i perfum de l'Ebre
Visita per descobrir la floració del préssec en el seu moment àlgid podent gaudir d'una visió magnífica de la Foia o Cubeta de Móra. Més info.

Tivissa: Tivissa en flor
Visita a l'Espai Ilercavònia per descobrir els orígens de l'agricultura en aquestes terres des de l'època ibèrica. Més info.

Vinebre: Experiència rosa
Sortida a peu per llocs del terme on podreu observar diverses floracions d'arbres fruiters, com presseguers, nectarines, ametllers, cirerers, etc. Més info.

Tota la comarca
Una de les formes de gaudir de la floració a la Ribera d'Ebre és a través de rutes en cotxe o touring. En el mapa podeu visualitzar les carreteres i les pistes que permeten admirar els paisatges en flor de la comarca, així com també aquells punts que permeten observar les millors vistes panoràmiques. El mapa permet distingir les diferents zones de floració de la comarca en funció de l'espècie: l'ametller, el presseguer o el cirerer.


La Ribera en flor | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho