butlletí EbreActiu

CAT | ES


La Ribera d'Ebre vol convertir-se en un referent en cicloturisme i senderisme cultural

El Consell Comarcal posa en marxa un nou web i edita material divulgatiu que inclou 24 rutes

Etiquetes   turisme, turisme cultural, senderisme, cicloturisme, ribera ebre, terres ebre,

Publicat el5/4/2022

La Ribera d’Ebre vol convertir-se en un referent en cicloturisme i senderisme cultural | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La Ribera d'Ebre continua endreçant i potenciant els seus actius turístics. Després del programa Ribera en Flor i el fruiturisme i del nou catàleg d'experiències virtual, ha presentat aquest dilluns la nova oferta de rutes de senderisme i cicloturisme de la comarca. Així, des del Consell Comarcal es fa una aposta per posicionar-se com a destí d'aquest tipus d'activitats perquè, indiquen, hi ha "potencial" i, sobretot, demanda. L'ens comarcal ha posat en marxa un nou web i nous materials gràfics promocionals, els quals s'han treballat amb els agents turístics del territori. La nova web permet al visitant organitzar una estada completa, des del lloguer o els guiatges per a les activitats amb bici o a peu, fins al lloc on dormir i menjar.

"Volem que la nostra comarca sigui un referent en l'àmbit del senderisme i el cicloturisme. Ja fa uns anys que es van plantejar les primeres rutes d'aquest tipus a la Ribera d'Ebre, però es va fer de manera una mica dispersa. Ara hem ordenat l'oferta i hem creat nous materials divulgatius", ha explicat la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim.

La nova pàgina web permet descarregar els opuscles, les guies de butxaca; consultar les fitxes tècniques de les 24 rutes; planificar l'estada i accedir a una àmplia base de dades d'empreses de serveis turístics, allotjaments i restaurants. La tècnica de desenvolupament Turístic de l'ens comarcal, Mònica Sabaté, ha detallat que volen atreure el públic del territori nacional, però també l'internacional a fi de desestacionalitzar la demanda.

"Són rutes amb diferents nivells de dificultat, però que en general estan pensades per poder fer amb família o amics. Hem defugit del caràcter esportiu i competitiu", ha dit David Esteller, director de Tourislab, empresa que ha participat en el seu dissenys. La nova oferta també inclou una gran ruta amb bicicleta, que s'inicia a la Ribera d'Ebre i recorre la Terra Alta, el Baix Ebre, el Matarranya, el Baix Aragó, Baix Cinca i el Segrià. "Sota el títol d'Entre Rius', és un recorregut de quatre etapes que està pensat per a un públic una mica més experimentat; en total, set comarques, quatre rius i 225 quilòmetres", ha afegit Esteller. El Consell Comarcal i el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya han finançat el projecte en el marc dels programes de suport al desenvolupament local i pel Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre. Això ha permès dissenyar els nous opuscles en català, castellà, anglès i francès. A més, aprofitant el disseny de les rutes i la creació del material, s'ha fet una diagnosi de l'estat de senyalització dels itineraris per tal de millorar-los a mitjà i llarg termini.


Per: ACN

Foto: Cedida

comparteix-ho