Tuna Tour. Possiblement, una de les millors aventures de la teva vida

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#7/3/2022#) AND (caducitat>=#7/3/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La Ribera d'Ebre promou la creació de materials didàctics del GR-99 per donar-lo a conèixer als escolars

L’objectiu és promocionar i revalorar el GR-99 entre el sector educatiu de la Ribera d’Ebre, de manera que professors i també estudiants de la comarca puguin treballar-lo a les aules i així coneguin aquest patrimoni riberenc

Etiquetes   Natura patrimoni, Ribera Ebre, GR 99

Publicat el8/11/2017

La Ribera d’Ebre promou la creació de materials didàctics del GR-99 per donar-lo a conèixer als escolars | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Tècnics de la Reserva Natural de Sebes van acompanyar els mestres en la sortida

Persones vinculades al sector educatiu de la Ribera d'Ebre han participat aquest cap de setmana en una sortida tècnica de descoberta del GR-99 Camí Natural de l'Ebre per la comarca de la Ribera. El grup, format per professionals vinculats al Pla de Formació Permanent d'Ensenyament de la Ribera i la Terra Alta, tots ells mestres i professors de tots els cicles formatius –des d'Infantil a Batxillerat–, han pogut descobrir de primera mà l'etapa 38 del GR-99, concretament el tram des de Móra d'Ebre i fins al Pas de l'Ase.

L'activitat estava organitzada pel Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), del qual forma part el Consell Comarcal de la Ribera, en el marc del projecte estratègic “GR-99 Camí Natural de l'Ebre”. Aquest projecte s'integra en el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020 per impulsar i generar activitat econòmica i inversions al territori.

L'objectiu és promocionar i revalorar el GR-99 entre el sector educatiu de la Ribera d'Ebre, de manera que professors i també estudiants de la comarca puguin treballar-lo a les aules i així coneguin aquest patrimoni riberenc. Anteriorment aquest tipus de descobertes del GR-99 s'han fet amb altres col·lectius, com el sector turístic i també entre la ciutadania en general, a través de l'organització de caminades populars.


Conèixer el patrimoni comarcal per divulgar-ho als alumnes

Tècnics de la Reserva Natural de Sebes, juntament amb la gerent del CIS, Begoña Garcia, van acompanyar els mestres en una caminada que va servir per explicar-los el Camí de Sirga des d'un vessant multidisciplinari. “Hem après molt”, explica Àngels Pérez, professora de secundària participant en la sortida i membre del grup de treball riberenc del Pla de Formació Permanent. A partir d'aquí, el CIS els donarà suport per crear Unitats Didàctiques perquè tots els alumnes de la Ribera d'Ebre coneguin aquest patrimoni natural i històric de la nostra comarca, una tasca que es farà de manera coordinada amb la Reserva Natural de Sebes de Flix, que ja disposa d'un entorn d'aprenentatge en el qual treballa des de fa anys.

Es tracta, segons els professors implicats, que els alumnes puguin aprendre i descobrir el Camí de Sirga treballant-lo des de diverses matèries: naturals, literatura, història, matemàtiques... Els materials didàctics, a més, estaran a disposició no només dels escolars riberencs, sinó de tots aquells que hi puguin estar interessats.


La Ribera d’Ebre promou la creació de materials didàctics del GR-99 per donar-lo a conèixer als escolars | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Aquest projecte s'integra en el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020