Masdenverge, al bell mig de dos parcs naturals

CAT | ES


La Ribera d'Ebre organitza una jornada sobre els productes locals i la venda de proximitat

Destinada als productors i agents relacionats amb el sector agroalimentari de la comarca riberenca, l’activitat culmina tot un any de treball al voltant del producte agroalimentari riberenc

Etiquetes   producte proximitat, ribera ebre

Publicat el2/11/2018

La Ribera d’Ebre organitza una jornada sobre els productes locals i la venda de proximitat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Préssec de la Ribera d’Ebre


El proper dimecres 7 de novembre al matí se celebrarà a la sala de plens del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre la jornada «Productes locals i venda de proximitat, valor de territori a la Ribera d'Ebre», destinada als productors i agents relacionats amb el sector agroalimentari de la comarca riberenca. L'objectiu és impulsar els canals de venda de proximitat i producte local a la Ribera, a partir d'unes línies d'actuació prioritàries, estratègies i accions que poden contribuir a valorar el producte i les persones que hi ha al darrere.

L'acte, que forma part de les accions previstes dins el projecte Ribera d'Ebre Viva, culmina tot un any de treball al voltant del producte agroalimentari riberenc, i servirà també per presentar la Diagnosi de circuits curts de comercialització del producte de la Ribera d'Ebre, en el que les tècniques comarcals fa mesos que treballen per conèixer la realitat del sector a la comarca. Per fer aquest estudi s'han entrevistat productors i elaboradors de tots els pobles riberencs, així com empreses de restauració, comerços i altres agents vinculats amb el producte local.


Casos d'èxit d'altres territoris

La jornada també servirà per conèixer iniciatives d'altres territoris, concretament el treball que s'ha fet al Pallars Jussà amb el projecte Al teu gust, aliments del Pallars, que ha convertit el producte agroalimentari de la comarca en un dels seus motors econòmics; i també la tasca de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, que ha estat capaç de crear complicitats entre entitats públiques i privades i superar fronteres administratives per impulsat el producte i altres projectes en aquell territori. La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera, Gemma Carim, serà l'encarregada de presentar la jornada, que acabarà a la 1 del migdia, amb un debat oberts als participants.


Un sector estratègic a la Ribera

El sector agroalimentari és un dels estratègics per a la diversificació econòmica de la Ribera, que treballa des de fa sis anys per impulsar sectors com el turisme, el comerç i el mateix agroalimentari, amb l'objectiu de superar la dependència del sector industrial i nuclear i millorar la competitivitat de les empreses productores i comercialitzadores de la comarca. La jornada s'emmarca en les diverses accions que és duent a terme per a la professionalització del sector agroalimentari, i que els darrers anys han propiciat el naixement de marques riberenques com la Pocavergonya i Dolium, un vi i un oli produït i elaborat a la comarca.

La jornada és gratuïta, però cal inscriure's a través de la web del Ribera d'Ebre Viva, en aquest formulari d'inscripció. Per més informació: 977 401 851 o a l'apartat de seminaris i formació del web.

Descarrega el díptic de la jornada aquí