Càmping Ampolla Playa. Relax i diversió al Delta de l´Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/20/2022#) AND (caducitat>=#8/20/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Riba-roja d'Ebre acollirà el 56è Dia del Camí de Muntanya

Enguany el Dia del Camí de Muntanya, que tindrà lloc el 14 de novembre, estarà destinat a la inauguració d’un nou camí amb començament i final a Riba-roja d’Ebre i amb un recorregut de 15 km

Etiquetes   activitats outdoor, senderisme, riba roja ebre, feec, ribera ebre, terres ebre

Publicat el18/10/2021

Riba-roja d’Ebre acollirà el 56è Dia del Camí de Muntanya | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La 56a edició del Dia del Camí de Muntanya se celebrarà el 14 de novembre a la població de Riba-roja d'Ebre (Ribera d'Ebre). Enguany, l'activitat estarà organitzada pel Centre Excursionista Tarragona i l'entitat excursionista Figot Tour Senderisme de Riba-roja d'Ebre.

Des de la segona meitat del segle XX, i arran del despoblament rural de les zones de muntanya, molts camins i corriols s'han anat deteriorant i perdent. Per aquest motiu, l'any 1965, el reusenc Joan Domènech i Miró, aleshores delegat provincial de la Federació Catalana de Muntanyisme, tingué la iniciativa de recuperar anualment algun tram de camí i senyalitzar-lo degudament. Naixia així el Dia del Camí de Muntanya.

Per aquest motiu, i de forma ininterrompuda, cada any una entitat excursionista és l'encarregada d'organitzar la diada, que amb el pas del temps ha esdevingut la festa major de l'excursionisme a les nostres comarques. Es poden formalitzar les inscripcions per aquesta edició al web de la FEEC.


Característiques del 56è Dia del Camí de Muntanya

Enguany el Dia del Camí de Muntanya estarà destinat a la inauguració d'un nou camí amb començament i final a Riba-roja d'Ebre i amb un recorregut de 15 km de distància i 326 m de desnivell acumulat. Per a la inauguració d'aquest camí s'han recuperat antics senders i senderons d'ús rural que portaven a diversos llocs de conreu i producció de calç o d'oli de ginebre i que fins avui restaven ocults pel sotabosc. Es tracta d'un itinerari ple de la història, patrimoni rural i d'uns paisatges i vistes realment espectaculars en el terme de Riba-roja d'Ebre.


Per: FEEC