Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Revelat el resultat del Concurs de fotografia de la Comarca del Maestrat 2017

Aquesta setmana s’han fallat els premis corresponents al Concurs de Fotografia d’aquest any 2017 del qual la Comarca del Maestrat celebra ja la seva dotzena edició

Etiquetes   fotografia, turisme, maestrat

Publicat el22/11/2017

Revelat el resultat del Concurs de fotografia de la Comarca del Maestrat 2017 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... "Amb vistes al camp" d’Eduardo Manero Serrano ha estat la fotografia guanyadora del concurs


Les fotografies es presentaven en format digital i no impreses, d’aquesta manera s’intenta afavorir la participació de les persones de la zona, ja que no hi ha estudis de revelat a la comarca. S’han presentat un total de 53 participants amb 140 fotografies i, encara que ha disminuït la participació respecte a l’anterior edició, el nivell de les obres presentades ha fet especialment difícil l’elecció de les fotografies guanyadores per part del jurat.

Els guanyadors han estat: El primer premi per a la fotografia "Amb vistes al camp" d’Eduardo Manero Serrano, amb una foto que mostrava una olivera del Maestrat a través d’una finestra de les ruïnes del Convent dels Servites de Les Coves de Cañart, dotada amb 350 € i el segon per "Luco de Bordó nevat" una fotografia realitzada per Eliecer Sant Rafael Gutiérrez, que mostra una panoràmica nevada de Luco de Bordó a vista d’ocell i que rebrà 150 €.

Eduardo Manero Serrano va néixer a Castelserás però als 5 anys es va traslladar a viure a Morella. A principis dels anys vuitanta va començar a fer reportatges de noces, alternant el vídeo i les fotos. També ha fet col·laboracions a El Periódico del Mediterraneo, la revista Bous al carrer i en revistes especialitzades en macro fotografia. És una persona molt activa en totes les xarxes socials i ha rebut nombrosos premis en concursos fotogràfics nacionals. Forma part de Asfoba, l’Associació fotogràfica del Baix Aragó, i del grup de fotografia nocturna Alberedes 52. Recentment ha participat en l’exposició "La llum dels Ports" per al projecte Imaginària de la Universitat Jaume I de Castelló i "La Llum de la nit "per Electra Energia, amb fotos nocturnes de diverses comarques, inclòs el Maestrat, i que es poden veure actualment a Castellote.

Per la seva banda Eliecer Sant Rafael Gutiérrez, té una petita empresa de serveis amb seu a Luco de Bordó, en la qual es dediquen a tres branques principalment: Serveis tècnics de sistemes informàtics a empreses, manteniment servidors, ordinadors i perifèrics, virtualització de servidors i escriptoris, disseny i creació de pàgines web, etc .; disseny i creació de continguts 3D, entorns, passejades i visites virtuals, modelat i animació 3d, interactius, etc .; i operadora de drones, registrada a AESA, i pilot registrat de drones, oferint serveis de filmació, fotogrametria, agricultura de precisió, revisió de plaques fotovoltaiques, ponts, etc .., d’on ve la seva relació directa amb la fotografia.

Els jurats d’aquesta edició del premi han estat els fotògrafs Penya Verón i Pedro Blesa.

A la fi del 2017 estarà a punt el calendari anual de Comarca del Maestrat ilElustrat amb instantànies triades en aquesta última edició del Concurs de Fotografia. El calendari, molt esperat per part dels veïns i fills del poble, pretén mostrar cada any diferents aspectes del territori i que els habitants cada vegada el coneguin i s’identifiquin més amb ell, a més d’animar i motivar els fotògrafs a què es presentin a la següent convocatòria. El calendari es distribueix de forma gratuïta a tots els domicilis de la comarca del Maestrat, per a això s’editen 2100 exemplars.

Les fotografies presentades formaran part en breu d’una exposició que es podrà visitar a Internet a la galeria fotogràfica que la Comarca del Maestrat té a Flickr, on es poden veure les d’edicions anteriors.


Revelat el resultat del Concurs de fotografia de la Comarca del Maestrat 2017 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... "Luco de Bordó nevat" d’Eliecer Sant Rafael Gutiérrez, segon premi del Concurs

comparteix-ho