Buda & Bike 2024, l’illa de Buda a cop de pedal. 13 i 14 de juliol, el 3, 4, 17, 18 i 31 d’agost i l’1 de setembre

CAT | ES


Retiren més de 3.000 quilos de brossa, runa i deixalles a l'entorn de l'Ebre a Miravet

L’acció s’emmarca dins les jornades Lets Clean Up Europe de conscienciació i acció per recuperar espais on s’han abocat deixalles i per evitar que aquests fets es tornin a produir

Etiquetes   entorn, medi ambient, voluntariat ambiental, miravet, ginestar, ribera ebre, riu ebre

Publicat el13/4/2021

Retiren més de 3.000 quilos de brossa, runa i deixalles a l’entorn de l’Ebre a Miravet | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Aquest passat diumenge, organitzada conjuntament pels ajuntaments de Miravet i Ginestar, pel Grup de Natura Lo Margalló i per l'Associació l'Aube, es va fer una jornada de voluntariat per retirar brossa i deixalles vora l'Ebre a Miravet.

L'acció s'emmarca dins les jornades Lets Clean Up Europe de conscienciació i acció per recuperar espais on s'han abocat deixalles i per evitar que aquests fets es tornin a produir. La zona escollida correspon a un tram de l'antic camí de l'Aubasta , que unia Ginestar amb l'ermita de Sant Vicent, a l'entorn del marge esquerre del pas de barca de Miravet. Les feines va consistir en retirar les restes antigues de dos camions bolcats a la zona, la brossa acumulada dins antics refugis de la guerra civil, i brossa i deixalles acumulades al llarg de l'itinerari fluvial. Uns dies abans l'Ajuntament de Miravet havia retirat els voluminosos de les restes dels camions accidentats feia anys.

En conjunt entre els dies previs i el mateix diumenge, es van retirar cinc remolcs de voluminosos, dos viatges de furgoneta amb contenidors, i 20 sacs de deixalles. Entre elles, restes de vehicles, llaunes, vidres, plàstics, bateries, bidons,....en total més de 3.000 Kg de restes.

La jornada va finalitzar amb la instal·lació de caixes niu per a diferents espècies d'aus en aquest entorn.

Els participants van rebre una bossa obsequi amb aigua, coca i xocolata facilitades per l'Ajuntament de Ginestar i un portaentrepans obsequi de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

L'acció s'emmarca en uns seguit d'actuacions programades i promogudes per l'Associació ambiental l'Aube a la Ribera d'Ebre relacionades amb l'entorn natural, la salut, i la implicació de la societat que cerquen la cooperació activa entre entitats i ajuntaments.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho