suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/12/2022#) AND (caducitat>=#8/12/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La finca del Violí, al delta de l'Ebre, comptarà amb un observatori ornitològic i itineraris per gaudir de les aus i del paisatge

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’INCASÒL, ha començat les obres de restauració de la finca del Violí, al delta de l’Ebre entre l’Alfacada i la Tancada. Amb aquesta actuació, dins del projecte europeu LIFE Delta-Lagoon, es retornarà la finca al seu estat natural amb itineraris i la ubicació d’un mirador ornitològic.

Etiquetes   natura, Sant Jaume Enveja, delta Ebre

Publicat el28/7/2015

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l'INCASÒL, ha iniciat les obres de restauració de la finca el Violí, un antic arrossar situat al costat de les llacunes de l'Alfacada i la Tancada, per retornar-la al seu estat natural. L'obra l'executarà l'empresa Construcciones 3G SA per un import de 569.184,51€ (IVA inclòs) i un termini d'execució de 4 mesos.

Aquestes obres formen part del projecte europeu LIFE Delta-Lagoon, de restauració i gestió de l'hàbitat d'aquestes llacunes situades a la costa del delta de l'Ebre, al terme municipal de Sant Jaume d'Enveja.

La finca del Violí, al delta de l’Ebre, comptarà amb un observatori ornitològic i itineraris per gaudir de les aus i del paisatge | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

Millora ecològica de la finca

La finca el Violí té una superfície de 63'5 hectàrees i és una antiga zona humida, uns aiguamolls que formaven part de la llacuna de l'Alfacada que es van dessecar per convertir-los en arrossars. Amb aquesta actuació es convertiran de nou en una zona humida, amb un observatori ornitològic tancat i itineraris dissenyats per gaudir de les aus i del paisatge. Aquestes actuacions, que es realitzaran amb cofinançament europeu, permetran la millora ecològica de la finca i facilitaran l'accés de la ciutadania al medi natural i al coneixement dels valors dels nostres espais naturals.

Les obres corresponen a les accions de conversió d'arrossars en llacunes naturals i de construcció d'un nou observatori d'ocells previstes al projecte europeu LIFE Delta-Lagoon. La resta d'accions les executaran l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), la Fundació Catalunya – La Pedrera, el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i Forestal Catalana S.A.

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya