Roquetes.  Muntanya, ciència i tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/24/2021#) AND (caducitat>=#10/24/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Respecta, un projecte per a rescatar la fauna acuàtica autòctona en sistemes de reg

El projecte l’està desenvolupant el Grup de Natura Freixe de Flix amb la col·laboració de les comunitats de regants del territori

Etiquetes   natura, fauna, ribera ebre

Publicat el7/11/2018

Respecta, un projecte per a rescatar la fauna acuàtica autòctona en sistemes de reg | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Rescatant peixos d'una bassa de reg. Foto: Reserva Natural Sebes


El proper dijous 15 de novembre, el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, a Móra d'Ebre, acollirà la presentació i els resultats preliminars del projecte Respecta, una iniciativa que promou acords de custòdia amb comunitats de regants per a rescatar la fauna acuàtica autòctona en sistemes de reg.

El projecte compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat i el seu objectiu principal és la creació d'un marc de cooperació entre comunitats de regants del territori i el Grup de Natura Freixe de Flix (GNF), per a promoure bones pràctiques ambientals per a rescatar peixos que creixen dins les seues basses.

Gràcies a la cooperació entre el GNF i les comunitats de regants de Benissanet, Móra la Nova, Ginestar i la Societat de Pesca l'Anguila de Móra la Nova, es van realitzar tres jornades de rescat dels peixos que estaven a les seves basses.

L'objectiu d'aquesta joranda tècnica és posar en coneixement a diversos actors del territori, les principals actuacions del projecte Respecta, juntament amb els resultats preliminars i els objectius a mitjà termini que el GNF vol assolir amb la col·laboració de tots plegats, creant així, una nova eina de gestió ambiental per a les comunitats de Regants de la Ribera d'Ebre, per a que puguin contribuir a la recuperació i conservació dels peixos autòctons del territori.

Aquí teniu el vídeo promocional del projecte.


Respecta, un projecte per a rescatar la fauna acuàtica autòctona en sistemes de reg | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Logotip del projecte

El Grup de Natura Freixe ha presentat el nou logotip del projecte Respecta, dissenyat per Lydia Beltri. Representa una raboseta de riu (Salaria fluviatilis), un dels peixos que es rescaten dels sistemes de reg gràcies a aquest projecte.