Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/28/2022#) AND (caducitat>=#1/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Reobren al públic les Coves Meravelles de Benifallet

Han estat tancades durant un mes per fer-hi actuacions de millora i de descans de les cavitats

Etiquetes   turisme, benifallet, baix ebre, terres ebre

Publicat el16/1/2018

Reobren al públic les Coves Meravelles de Benifallet | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Benifallet (Baix Ebre) va reobrir al públic aquest passat diumenge 14 de gener les Les Coves Meravelles, que des de l'11 de desembre estaven tancades per fer-hi actuacions de millora i de descans de les cavitats.

Les coves es poden visitar tots els caps de setmana en horari de 10 h a 13.30 h i de 16 h a 18.30 h. A més de la visita a les cavitats, el visitant té la possibilitat de contractar una sortida pel riu amb lo llagut Benifallet, un recorregut d'una hora aproximada amb explicacions del patrimoni i fauna i natura de l'Ebre.

Les Coves de Benifallet

El Grup d'Investigacions Espeleològiques (GIE) del Centre Excursionista de Gràcia (Barcelona), en una campanya que van fer a la Serra de Cardó, va descobrir entre la primavera del 1967 i la de 1968 una sèrie de cavitats mentre estudiaven i investigaven les coves que ja des de temps antics es coneixien a Benifallet com a Coves de l'Aumidiella i de les quals ens consten troballes arqueològiques del Neolític. El grup descobreix la Cova "Marigot", l'Avenc del Sifó i la Cova "Meravelles", que s'afegiran a les ja existents, formant el que hom coneix en l'actualitat com a Coves de Benifallet. Les sis cavitats subterrànies són: Avenc del Sifó, Avenc del Cataclisme, Cova de l'Aumidiella Gran o de Xafarroques, Cova Marigot, Cova del Dos i Cova Meravelles.

Cal destacar la Cova Meravelles i la Cova del Dos per ser les dues coves que estan obertes al públic en aquest moment, tot i que no estan obertes en la seva totalitat.

Més informació: 


Reobren al públic les Coves Meravelles de Benifallet | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...