Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Reobertura d’un nou tram de la barra del Trabucador aquest cap de setmana

El Parc Natural del Delta de l’Ebre, l’Ajuntament de la Ràpita i el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic han acordat ampliar l’accés a un nou tram fins a la zona d’obres de restauració de l’istme

Etiquetes   natura entorn, platges, barra trabucador, sant carles de la rapita, delta ebre, parc natural delta ebre

Publicat el17/7/2020

Reobertura d’un nou tram de la barra del Trabucador aquest cap de setmana | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... A partir de la tanca, només se podrà continuar a peu per la vora de la mar


El Parc Natural del Delta de l'Ebre, l'Ajuntament de la Ràpita i el Servei Provincial de Costes del Ministeri per a la Transició Ecològica han acordat obrir al públic, a partir d'aquest cap de setmana, un espai d'un quilòmetre de longitud de la barra del Trabucador. Aquesta ampliació del pas permetrà accedir fins al punt on comencen les obres de restauració de l'istme.

Les obres de restauració de la barra del Trabucador, trencada el passat mes de gener arran del temporal Gloria, es van reiniciar el mes de maig, després de l'aturada per la crisi sanitària provocada per la COVID-19. Durant aquests dos mesos i mig, s'han reubicat 350.000 m3 de sorra de l'àmbit del propi Trabucador, de manera urgent, que va ser desplaçada durant el temporal Gloria, a l'espera que s'acabi de restaurar de manera natural.

Durant el procés de reparació va ser necessari tallar l'accés públic a l'alçada de l'àrea de servei existent a la zona, per tal de garantir la seguretat de les persones i no interferir en l'execució de les obres, sobretot per la presència de maquinària de gran tonatge.

En aquest nou tram obert es permetrà l'accés en vehicles a motor fins el punt de tancament. S'ha situat un cadenat al camí i s'han creat unes pantalles d'arena a cada costat per impedir el pas de vehicles més enllà. A partir de la tanca, només se podrà continuar a peu per la vora de la mar.

Els vehicles s'hauran de deixar ordenadament, en línia o en bateria, a banda i banda del camí, permetent el doble sentit de circulació.

Es demana a les persones usuàries i visitants que del Trabucador que respectin aquest espai tan fràgil i que evitin trepitjar les dunes amb vegetació i la circulació fora pista.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho