Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


La recuperació del camí de sirga entre Ferreries i Jesús inclourà la construcció d'un pont al barranc dels Molins

El projecte, impulsat conjuntament per l’Ajuntament Tortosa i l’Idece, permetrà generar una connexió amb mobilitat sostenible a tocar del riu Ebre

Etiquetes   entorn, turisme, cami de sirga, tortosa, jesus, baix ebre, terres ebre

Publicat el3/4/2023

La recuperació del camí de sirga entre Ferreries i Jesús inclourà la construcció d’un pont al barranc dels Molins | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Tortosa generarà una connexió més directa entre el barri de Ferreries i el poble de Jesús. Ho farà amb la recuperació de l'anomenat camí de sirga, pas natural situat a tocar del riu Ebre que antigament feien servir les embarcacions per a remuntar el curs fluvial amb l'ajuda d'animals de tir.

El nou passeig arrancarà des del parc de Lluís Companys, a Ferreries, i anirà vorejant el riu fins a arribar al poble de Jesús. En este punt, el projecte inclou la construcció d'un pont que permeta salvar el pas del barranc dels Molins, una infraestructura que ha afegit complexitat a la redacció del projecte.

L'actuació està impulsada de manera conjunta per l'Ajuntament de Tortosa, que portarà la direcció facultativa de les obres, i l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece) que finançarà els treballs, valorats en poc més de 450.000 euros.

"El resultat d'esta actuació permetrà que la ciutat gaudisca d'un nou espai per on poder anar a passejar o en bici, envoltats d'un entorn natural tan important com el del bosc de ribera. A més, s'unirà amb un altre projecte, a càrrec de l'EMD de Jesús, que actuarà per a connectar el camí de sirga fins a l'entrada del poble d'una manera molt còmoda", ha explicat l'alcaldessa. Meritxell Roigé ha agraït la tasca desenvolupada per l'Idece, tant amb l'anterior direcció al territori com amb l'actual, per tal que l'actuació acabe materialitzant-se. Ara, una vegada redactat el projecte, està previst que puga ser aprovat definitivament abans de poder continuar la tramitació per tal que puguen arrancar els treballs.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho