Parc Esportiu Vies Altes. Porrera

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/28/2022#) AND (caducitat>=#1/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Recta final de la rehabilitació de les torres de La Pardala i Sant Francesc del Castell de Morella

Està previst que al mes d’abril finalitzen les obres, moment en que les torres ja seran visitables

Etiquetes   entorn, territori, morella, comarca els ports, turisme, turisme cultural

Publicat el15/2/2021

Recta final de la rehabilitació de les torres de La Pardala i Sant Francesc del Castell de Morella | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Les obres de recuperació de les torres van començar al mes de desembre de l'any 2019


Les obres de rehabilitació de les torres de Sant Francesc i La Pardala del Castell de Morella està previst que finalitzen al mes d'abril, moment en que aquestes dues torres seran visitables. A més, aquestes obres també han previst dues noves places en aquest espai dins del Castell. Així, la zona on s'ubica l'estàtua de Cabrera, comptarà amb una d'aquestes i l'altra estarà al costat de la torre de la Pardala. Cal explicar que els contraforts en la part exterior de la muralla ja estan finalitzats i ara es treballa en l'acabat i recuperació de la senda que recorre aquesta zona.

Les dos torres estaven molt deteriorades pel pas del temps i no tenien accés per al seu manteniment. Així, aquesta actuació d'emergència ha necessitat grans bastides per accedir als diferents punts que cal restaurar i fixar l'estructura.

Les obres de recuperació de les torres de Sant Francesc i de La Pardala van començar al mes de desembre de l'any 2019. Durant els mesos de l'Estat d'Alarma es van aturar els treballs i es van reprendre a partir del mes de maig. Les obres han consistit en la rehabilitació estructural de les torres de Sant Francesc i La Pardala, així com el tram de muralla amb espitlleres.

Després de realitzar una inspecció general, els tècnics de l'IPCE van recomanar la intervenció immediata a la Torre de Sant Francesc i els seus edificis annexos, la muralla amb espitlleres propera, la Torre de La Pardala i part del llenç de muralla. L'actuació d'emergència garantirà la seguretat estructural de les fàbriques danyades, restituint el seu estat previ. A més, es durà a terme un seguiment arqueològic de tota la intervenció.

L'obra compta amb un pressupost d'1.584.518 euros i està promoguda per l'Institut de Patrimoni Cultural d'Espanya (IPCE).


Font: Redacció

Foto: Cedida