Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Recta final del projecte de restauració fluvial i custòdia al Barranc de Santes Creus, a l'Ametlla de Mar

Es tracta d’un projecte de Graëllsia, entitat ambiental que ha dut a terme diverses accions de neteja, de conservació i de divulgació de l’espai natural

Etiquetes   entorn, natura, espais naturals, ametlla de mar, medi ambient, terres ebre

Publicat el17/11/2022

Recta final del projecte de restauració fluvial i custòdia al Barranc de Santes Creus, a l’Ametlla de Mar | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Tècnics de Graëllsia visiten l'espai per fer seguiment del projecte


El Grup d'Estudis i Comunicació Ambiental Graëllsia està duent a terme les últimes activitats i accions del Projecte de Conservació i Custòdia del Barranc de Santes Creus, a l'Ametlla de Mar i que que l'Agència Catalana de l'Aigua va concedir a l'entitat, per tal de contribuir i millorar l'estat de conservació del barranc.

A principis d'aquest mes, l'entitat va dur a terme una visita insitu al barranc per fer un seguiment del projecte i també va fer una xerrada al Centre d'Interpretació de la Pesca per donar-lo a conèixer.

El projecte ha permès dur a terme diverses accions de neteja, de conservació i de divulgació i també s'ha posat en marxa el Sender del Silenci a l'Ecotros, un itinerari informatiu que mostra la natura i la història del Barranc i de la finca de permacultura Ecotros. S'ha actuat als últims 8 quilòmetres del barranc que pertanyen a la Xarxa Natura 2000.

El projecte finalitza aquest mes de desembre amb la instal·lació de nous cartells informatius a les llacunes litorals. Tot i la seva fi, la custòdia del barranc, que té l'associació amb l'ACA, continua i se seguiran buscant subvencions, per tal de conservar i posar en valor la funcionalitat fonamental del barranc dins l'ecosistema.


Per: La Cala RTV

Foto: Graëllsia

comparteix-ho