CAT | ES
La dietista Rosa Bayerri (organic.cat) ens proposa 3 receptes de «tupper» per quan anem al camp o a la platja. Es tracta de la primera entrega de receptes ben apetitoses i saludables que podreu portar allà on aneu aquest estiu. Bon profit !!
Etiquetes receptes, alimentació
Publicat el27/7/2015
Qui no ha anat al camp o a la platja amb el tupper a la bossa? Doncs be, com són dies de menjar fora de casa us mostrarem unes quantes receptes de «tupper» per emportar. A més, volem fer valer una alimentació saludable i apetitosa, que és perfectament compatible amb la cultura de «tupper».
No només utilitzem el «tupper» per anar a la platja, sinó també si l’horari de la feina no ens permet dinar a casa, quan anem de pícnic a la muntanya, ...
Així doncs, comencem la primera entrega de receptes ben apetitoses per emportar i menjar on sigui. Bon profit !!
És un plat molt complet, perfectament aconsellable com a plat únic. Vigilar aquelles persones que pateixen hipertensió perquè a porta molt de sodi.
Ingredients (4 persones):
Preparació:
Coure les patates al microones o bullides. Millor senceres i desprès, per a servir, ja les farem a rodanxes.
Al damunt posarem salsa de tomàquet casolana. Amb tomàquet embotellats de casa farem salsa de tomàquet. No la courem, en cru.
Afegir pebrot escalivat a trossets.
Desprès posarem el bacallà dessalat i a trossos.
I al damunt de tot posarem trossos d’olives negres.
Ho acabarem amanint amb oli d’oliva i, si es vol, amb julivert picat o altres herbes aromàtiques.
Valors nutricional (per ració)
Energia | 266 Kcal |
Proteïnes | 27 g |
Lípids | 8 g |
Hidrats de carboni | 21 g |
Fibra | 3 g |
Sodi | 1130 mg |
Calci | 42 mg |
Fòsfor | 167 mg |
Ferro | 2,27 mg |
Aquest plat, tot i que tota la preparació és en calent es pot menjar fred o a temperatura ambient. És molt gustós i aromàtic.
Ingredients (4 persones):
Preparació:
Posar a bullir l’arròs salvatge. Hem de tenir en compte que aquest arròs tarda més en coure’s, entre 40 i 45 minuts. Afegir un gra d’all i 2 fulles de llorer, per dones més sabor.
Posar en remull els bolets deshidratats, amb aigua.
En una paella saltejar, primer l’all i la ceba picada. Desprès afegir els bolets deshidratats, els espàrrecs verds i els xampinyons i deixar que es cogui. Anar remenant per a que no s’enganxi. Sempre coure amb la tapa posada a la paella i així no s’utilitza tant d’oli. De totes maneres, si veieu que es pot enganxar afegir una mica d’aigua i continuar amb la cocció.
Quan l’arròs estigui cuit, colar i posar-ho juntament amb els bolets, a la paella.
Es pot acabar d’amanir amb cibulet o julivert picat.
Valors nutricional (per ració)
Energia | 153 Kcal |
Proteïnes | 4,3 g |
Lípids | 8,3 g |
Hidrats de carboni | 15,3 g |
Fibra | 2,6 g |
Sodi | 49 mg |
Calci | 26,3 mg |
Fòsfor | 105,8 mg |
Ferro | 0,9 mg |
Una altra manera de menjar pasta en forma d’amanides, a l’estiu. És un plat ràpid de preparar, no porta massa ingredients però és molt gustós.
Per completar l’àpat es podria prendre una petita amanida o un got de gaspatxo, per aportar la verdura que no conté el plat.
Ingredients (4 persones):
Preparació:
Coure la pasta aldente amb abundant aigua. Colar i passar per aigua freda per a aturar la cocció i refredar la pasta.
Netejar, rentar i assecar el filet de salmó. Li afegim sal i pebre, el tallem a trossos quadrats de 2 cm (aproximadament) i el cuinem a la planxa o a la paella, amb poc oli.
Per a muntar el plat, col·loquem una base de pasta, al damunt els trossos de salmó i les olives negres per sobre.
Preparem la salsa mesclant les 2 cullerades de maionesa amb una mica de llet (fins a tenir una consistència semi líquida) i l’anet picat.
Afegim la salsa per sobre el plat.
Valors nutricional (per ració)
Energia | 270 Kcal |
Proteïnes | 12 g |
Lípids | 14,5 g |
Hidrats de carboni | 23 g |
Fibra | 1,9 g |
Sodi | 353 mg |
Calci | 30 mg |
Fòsfor | 153,8 mg |
Ferro | 0,94 mg |
Rosa Bayerri Rosa
Dietista-Nutricionista, COL. CAT.288
Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments
63
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: