El Baix Ebre, paradís del cicloturisme

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#5/23/2022#) AND (caducitat>=#5/23/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La Rāpita tractarā el valor del consum del peix en el primer Fōrum de Pesca Dieta Mediterrānia

El fōrum, impulsat per l’OPP de la Rāpita i la Confraria de Pescadors, amb el suport de l’Ajuntament i la Fundaciķ Dieta Mediterrānia, tindrā lloc els dies 4 i 5 d’abril al Museu de la Mar de l’Ebre

Etiquetes   producte proximitat, sant carles rapita, peix

Publicat el3/4/2019

La Rāpita tractarā el valor del consum del peix en el primer Fōrum de Pesca Dieta Mediterrānia | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... El peix, un aliment essencial de la nostra tradiciķ culināria


La Rāpita acollirā aquest dijous i divendres 4 i 5 d'abril el primer Fōrum de Pesca Dieta Mediterrānia, impulsat per l'Organitzaciķ de Productors Pesquers de Sant Carles de la Rāpita i la Confraria de Pescadors Verge del Carme, amb el suport de la Fundaciķ Dieta Mediterrānia i l'Ajuntament de la Rāpita. Serā una trobada tecnicocientífica que revisarā el paper fonamental del peix en la dieta, un aliment essencial de la nostra tradiciķ culināria, així com els seus beneficis per a la salut.

El fōrum reunirā al Museu de la Mar de l'Ebre cardiōlegs, nutricionistes, economistes, restauradors i altres experts i professionals que tractaran junts aspectes sobre la comercialitzaciķ del peix i tendčncies de mercat, la gastronomia i el consum, i els beneficis del peix per a la salut.

Aquest Fōrum de Pesca Dieta Mediterrānia ha escollit la Rāpita per dur a terme la primera ediciķ per la importāncia del sector pesquer, amb el port amb més volum de facturaciķ de Catalunya, i també pel potent sector de la restauraciķ, que treu el māxim valor culinari al peix. D'aquesta forma, aquest municipi, grācies a la seva condiciķ de paradigma de producciķ i consum, es convertirā en la capital de la dieta mediterrānia amb aquest fōrum, donant-li una projecciķ internacional. “Tant la pesca com la restauraciķ sķn puntals de la nostra economia perō també de la nostra essčncia i tradiciķ, i amb aquest fōrum tenim voluntat de contribuir a fer una aportaciķ científica que ha de permetre divulgar i promocionar aquests dos sectors que pivoten a l'entorn del peix”, va afirmar l'alcalde, Josep Caparrķs, en la roda de premsa celebrada aquest dilluns a la Confraria de Pescadors, a la qual van assistir també Eusebi Rosales i Joan Balagué, president i secretari de la Confraria respectivament.

“Es tracta de posar en valor el peix dins la dieta mediterrānia i plasmar-ho en unes conclusions que ampliaran la fins ara escassa literatura científica a l'entorn d'aquesta temātica”, ha apuntat el secretari de la Confraria de Pescadors, Joan Balagué.


Montsport, via verda, lloguer de bicicletes, activitats multiaventura i barranquisme

A més de les taules de treball sobre comercialitzaciķ i tendčncies de mercat, gastronomia, i beneficis saludables del consum del peix, que es duran a terme dijous a la tarda, divendres es dictaran dos conferčncies obertes al públic, a cārrec de Manuel Toharia i Elisa Roller.

Des de fa dčcades es reconeix la dieta mediterrānia com una de les més saludables, eix vertebrador de tota l'agroalimentaciķ de qualitat, que pot arribar a constituir un valor diferenciador i animar al consum dels productes que la conformen, entre ells el peix. De fet, més enllā d'un patrķ alimentari, la dieta mediterrānia és un estil de vida que combina ingredients de l'agricultura local, tradicional i estacional, les receptes i formes de cuinar prōpies de cada lloc, els menjars compartits, celebracions i tradicions, que units a la prāctica d'exercici físic diari beneficien la nostra salut.

L'acte d'inauguraciķ tindrā lloc aquest dijous al Museu de la Mar de l'Ebre i estā previst que divendres la clausura compte amb la presencia de la consellera d'Agricultura, Teresa Jordā.


La Rāpita tractarā el valor del consum del peix en el primer Fōrum de Pesca Dieta Mediterrānia | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... L'alcalde de la Rāpita i el president i el secretari de la Confraria de Pescadors durant la roda de premsa. Foto: cedida