Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES


La Ràpita s'agermanarà amb la població mallorquina de Sóller pels seus vincles mariners

Els ajuntaments i les confraries impulsaran un calendari d’activitats destinades a recuperar les tradicions marineres a partir d’exposicions, xerrades o demostracions de cuina tradicional

Etiquetes   turisme, sant carles de la rapita, montsia, terres ebre

Publicat el28/5/2020

La Ràpita s’agermanarà amb la població mallorquina de Sóller pels seus vincles mariners | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'Ajuntament de la Ràpita va aprovar, durant el passat plenari del mes d'abril, el protocol d'agermanament amb la localitat mallorquina de Sóller. Les dues poblacions comparteixen vincles profunds, ja que entre els anys 60 i 70 molts pescadors rapitencs van fer llargues estades al port solleric, establint relacions que encara duren avui dia. És per això que també s'agermanen les respectives confraries de pescadors, la Confraria de Pescadors Verge del Carme de la Ràpita i la Confraria de Pescadors de Sóller.

El procediment d'agermanament, aprovat ja pels dos consistoris, estableix que la Ràpita i Sóller es comprometen a mantenir “llaços permanents” i a fomentar “la fraternitat” entre els seus habitants. Així, no només es preveu enfortir les relacions institucionals sinó també l'intercanvi cultural i turístic a través d'activitats que s'organitzin al voltant del món mariner.

Aquest agermanament ens permetrà conèixer-nos una mica més en l'àmbit turístic, cultural i emocional”, ha dit el regidor d'Identitat de la Ràpita, Rafa Balagué. “Esperem que aquests llaços es mantinguin i puguem recuperar les tradicions, anècdotes i tradicions d'un poble i l'altre”.

A l'acord d'agermanament ja s'especifica que els ajuntaments i les confraries impulsaran un calendari d'activitats destinades a recuperar les tradicions marineres a partir d'exposicions, xerrades o demostracions de cuina tradicional. La crisi sanitària del coronavirus, però, ha obligat a ajornar les celebracions oficials d'aquest agermanament tant en territori català com en balear.


Per: Redacció

Fotos: EbreActiu