suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


La Ràpita programa les Jornades Culturals amb el120è aniversari del naixement d'Arbó i els 40 anys de l'Esbart Dansaire Rapitenc com a eixos principals

També destaca el 10è aniversari del Concert per la Ràpita, a més de cinema, exposicions, ball teatre i altres activitats entre l’1 i el 29 de setembre

Etiquetes   vida activa, la rapita, delta ebre, turisme cultural

Publicat el29/8/2022

La Ràpita programa les Jornades Culturals amb el120è aniversari del naixement d’Arbó i els 40 anys de l’Esbart Dansaire Rapitenc com a eixos principals | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El 120è aniversari del naixement de l'escriptor Sebastià Juan Arbó, a qui se li dedicarà enguany el Cicle de Conferències; també el 40è aniversari de l'Esbart Dansaire Rapitenc i la Colla Gegantera, que es commemorarà amb una exposició i una trobada gegantera, i el Concert per la Ràpita, que arriba enguany als 10 anys, seran tres dels esdeveniments destacats de les Jornades Culturals que se celebraran a la Ràpita entre l'1 i el 29 de setembre. Unes jornades que inclouran cinema, música, teatre, xerrades i exposicions als equipaments culturals del municipi amb la intenció d'arribar a tots els públics i que coincidiran, com és habitual, amb les Festes de la Mare de Déu de la Ràpita (més conegudes com les Festes del Barri), que transcorreran del 7 a l'11 de setembre amb un vintena d'activitats.

L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i la regidora de Cultura, Èrika Ferraté, han presentat aquest matí les Jornades Culturals d'enguany en conferència de premsa. L'alcalde ha apuntat els eixos principals d'aquest 2022, a l'entorn dels tres aniversaris que es commemoraran i ha afirmat que “en aquest retorn a la normalitat que ens permet recuperar la força de les Jornades Culturals pretenem programar activitats, actuacions i espectacles per posar de la millor manera un bon final a l'estiu i a la vegada iniciar la tardor d'una manera molt interessant des del punt de vista cultural”.

Per la seva banda, la regidora de Cultura ha destacat “la voluntat de l'Ajuntament i de l'equip de Cultura de donar continuïtat a totes les activitats que es duen a terme al llarg de l'any, ara de forma més concentrada i que puguin veure's propostes a tots els equipaments de caire cultural del municipi per donar-los vida i arribar al màxim de gustos i públics”. Així, un dels actes centrals d'aquestes jornades serà novament el Cicle de conferències que té lloc a l'Església Nova, i que cada any incorpora una temàtica d'estudi i anàlisi diferent. Enguany serà els dies 5, 6 i 7 i les xerrades giraran a l'entorn del 120e aniversari del naixement de l'escriptor Sebastià Juan Arbó.

Els 40 anys de l'entitat Esbart Dansaire Rapitenc també es veuen reflectits en aquesta programació, amb una exposició a l'Església Nova i amb la celebració de la 33ª Trobada gegantera.

Així mateix, després de dos anys d'aturada per la pandèmia, se celebrarà la desena edició del Concert per la Ràpita, en què la banda de l'Agrupació Musical Rapitenca, les corals rapitenques i tothom que s'hi vol unir, interpreten plegats diverses peces, entre les quals l'Himne de la Ràpita. És el concert institucional de la Diada i té lloc, com és habitual, el vespre anterior, això és, el 10 de setembre, a les 22 h, a la plaça del Coc.

El cinema també té molt de protagonisme en aquestes Jornades Culturals, amb la tornada del Cicle Gaudí de Cinema Català (amb la projecció d'Escape Room) i la nova temporada de Cineclub La Ràpita. A més, s'estrenarà el primer capítol d'un documental sobre el canvi climàtic, que parla específicament del delta de l'Ebre.


Per: Redacció

Foto: Cedida