Ulldecona, un passeig per la història

CAT | ES


La Ràpita posarà en funcionament la regulació de l'accés rodat al Trabucador a partir de l'1 de juliol

Els vehicles que paguin l’estacionament a través de la web lotrabucador.cat tindran una reducció d’un euro del cost de la taxa per accedir a la platja

Etiquetes   turisme, platges, trabucador, la rapita, delta ebre, parc natural delta ebre

Publicat el27/6/2022

La Ràpita posarà en funcionament la regulació de l’accés rodat al Trabucador a partir de l’1 de juliol | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'Ajuntament de la Ràpita posarà en funcionament la regulació de l'accés rodat al Trabucador de l'1 de juliol al 31 d'agost de 2022. En aquesta aposta per la mobilitat sostenible, en què únicament es podrà aparcar des de les 6 fins a les 23 hores i resta prohibit circular i estacionar en la nocturnitat, el consistori compta amb el suport del Parc Natural del Delta de l'Ebre, el Servei del Litoral de la Generalitat de Catalunya, i de la Direcció General de Sostenibilitat de la costa i del mar del Ministeri per a la Transició Ecològica.

L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, remarca que “cal que tinguem present que la finalitat de la regulació és conservar i protegir un dels espais mediambientals més visitats, i a la vegada un dels més fràgils, del Delta de l'Ebre”. Caparrós afegeix que “el control de vehicles i els nous serveis prestats al Trabucador també permeten millorar l'experiència dels visitants”.

El funcionament és el mateix que en la prova pilot de l'any passat, exceptuant alguna novetat. Enguany, els vehicles que paguin l'estacionament de manera telemàtica, a través de lotrabucador.cat, tindran una reducció d'un euro del cost de la taxa per accedir a la platja. Els vehicles sense reserva podran accedir mentre quedin places lliures i efectuar el pagament a través de lotrabucador.cat o a la caseta d'informació abans de marxar (pagament només amb targeta, no es permet pagar amb efectiu). És per això que, a partir dels primers 60 minuts de la seva entrada, els turismes han d'abonar 5 euros (4 € a través de la web), les autocaravanes 8 euros (7 € per la web), i les motocicletes i ciclomotors 3 euros (2 € mitjançant la web).

Amb la reserva, els visitants es comprometen a aparcar només a les zones habilitades, i emportar-se la brossa cap a casa. A més, resta prohibit acampar i pernoctar i, tenir una conducta irrespectuosa amb la flora i la fauna.


Per: Redacció

Foto: Cedida