Roquetes.  Muntanya, ciència i tradició

CAT | ES


La Ràpita dinamitza els parcs de salut amb activitats per a la gent gran

S’ofereixen classes gratuïtes monitoritzades dos vegades a la setmana, en dimarts i divendres, per tal d’incentivar la pràctica d’exercici físic entre els majors de 55 anys

Etiquetes   activitats outdoor, sant carles de la rapita, montsia, terres ebre, parcs de salut

Publicat el5/3/2020

La Ràpita dinamitza els parcs de salut amb activitats per a la gent gran | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Aquesta setmana ha començat a la Ràpita la primera sessió del programa Gran Salut de dinamització dels parcs de salut que posa en marxa la regidoria d'Esports destinat a les persones grans. S'ofereixen classes gratuïtes monitoritzades dos vegades a la setmana, en dimarts i divendres, per tal d'incentivar la pràctica d'exercici físic entre els majors de 55 anys. Les sessions tenen lloc al parc de salut del Parc de Garbí, davant de la Piscina Municipal.

Amb l'exercici, es vol millorar i mantenir l'autonomia, reduir el risc de caigudes o millorar l'equilibri, entre d'altres, amb l'objectiu de fomentar un envelliment actiu amb l'ajuda de professionals de l'activitat física. I és que quan arriba l'envelliment, es patixen transformacions en el metabolisme que influeixen amb gran incidència sobre l'aparell locomotor. Alguns exemples són la reducció de la massa muscular, la fragilitat dels ossos, la deformació dels cartílags i la reducció de l'elasticitat de les articulacions.profisio - fisioteràpia esportiva i per a la salut - Amposta - Joan Lluís Fernàndez (col·legiat 10289)


Generalment, són els metges o infermers dels centres de salut, i no pas els professionals de l'activitat física, qui recomanen la realització d'algun tipus d'activitat física per a persones d'edat avançada. Per tant, no hi ha cap seguiment de l'evolució de la condició física del pacient. La fita del programa és ajudar la gent gran a allargar aquesta vida independent al màxim perquè puguin seguir sentint-se vitals.

La caminada, una de les activitats físiques més habituals de la vida quotidiana, juntament amb exercicis físics més específics als parcs de salut, són la base d'esta pràctica. Els monitors oferiran també un programa d'exercicis individuals i complementaris, juntament amb assessoraments i xerrades durant les caminades sobre altres temes vinculats amb l'activitat física, com la nutrició i els hàbits alimentaris saludables, posicions corporals més idònies i mètodes per conèixer millor l'organisme.

Per: Redacció

Foto: Cedida