butlletí EbreActiu

CAT | ES


La Ràpita celebrarà la setena edició d'Orígens del 13 al 15 d'octubre

Un centenar d’activitats ompliran de festa els carrers del barri mariner del Xicago

Etiquetes   vida activa, fires, la rapita, delta ebre, terres ebre

Publicat el4/9/2023

La Ràpita celebrarà la setena edició d’Orígens del 13 al 15 d’octubre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La Regidoria d'Identitat de la Ràpita ha programat la setena edició d'Orígens, un cap de setmana dedicat a posar en valor les tradicions locals i de les Terres de l'Ebre, a més de divulgar la Ràpita de principis del segle XX.

El programa d'enguany torna a donar importància a la part musical i, en aquest sentit, ha programat per al dissabte una gran nit de ronda en la qual prendran part moltes de les rondalles i cantadors del territori ebrenc; a més d'un concert de la jove valenciana La Maria, qui presentarà el seu nou disc L'Assumpció.

El municipi de Pals serà el poble convidat d'enguany, ja que durant moltes dècades temporers de l'arròs rapitencs es desplaçaven a aquest municipi de l'Empordà per a participar en les feines de la sega.

Com a novetat, l'Ajuntament ha previst l'habilitació d'una zona coberta comunitària perquè aquelles persones del municipi que no tinguin habitatge o magatzem al barri puguin fer àpats sense moure's del barri del Xicago. La regidora d'Identitat, Francina Molina, ha comentat que “era una petició que es feia per part de la ciutadania des de feia diverses edicions i que amb aquesta actuació volem buscar una solució i veure quina és la resposta real per part de la ciutadania.” Es preveu l'habilitació d'un espai cobert d'uns 325 m2, on les persones interessades podran sol·licitar-hi un espai pagant un preu públic per a tot el cap de setmana.

L'altra novetat del programa és El sopar a l'antiga, una iniciativa que pretén apropar el sector restauració del municipi a Orígens. Els diversos restaurants adherits oferiran el dijous a la nit uns menús especials basats en la cuina tradicional local a mode d'avantsala del que serà Orígens.

L'Alcalde de la Ràpita, Javier Reverté, ha afegit que “Orígens és del poble, és de la gent, sobretot del veïnat del Xicago que s'hi involucra moltíssim”.

El programa inclou fins a un centenar d'activitats que tindran lloc al barri del Xicago del 13 al 15 d'octubre, que es basen en la cultura, el joc, la música i la gastronomia tradicionals.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho