Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


La Ràpita celebra la Festa tradicional de la Sega de l'arròs aquest cap de setmana

La jornada, que permetrà a la ciutadania segar l’arròs a través dels mètodes tradicionals, donarà tret de sortida a les Jornades gastronòmiques de l’arròs

Etiquetes   vida activa, tradicions, festes arros, festa tradicional, arros, delta ebre, la rapita, fundacio plegadis

Publicat el12/9/2022

La Ràpita celebra la Festa tradicional de la Sega de l’arròs aquest cap de setmana | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El proper dissabte arriba la Festa de la sega de l'arròs de la Ràpita, que se celebrarà a partir de les 10 hores a la Fundació Plegadis. Tothom que vagi aprendrà com els pagesos feien les feines tradicionals de l'arròs, amb els camals arremangats i plantant les garbes d'arròs a mà mitjançant els mètodes tradicionals transmesos generació en generació. A més, es podrà participar activament, entrant al camp i segant l'arròs seguint les explicacions de pagesos avesats en aquestes tasques.

A banda, també es podrà gaudir del ventall d'activitat que la Fundació Plegadís ofereix, com són, una mostra dels estudis de l'anellament d'ocells, visites a l'Aula i altres projectes de caire mediambiental que la fundació realitza, entre ells, el projecte Noctua, on veurem en directe mussols i altres rapinyaires nocturns, el taller per construir menjadores per ocells i el taller de la migració de les Anguiles. L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, apunta que “la Festa de la sega de l'arròs és una oportunitat per gaudir de les tradicions i l'entorn de la Ràpita i del Delta de l'Ebre”.

Com en l'edició anterior, la jornada comptarà amb tres torns de visites d'una hora cadascun: el primer a les 10 h, el segon a les 11 h i el darrer a les 12 h. Per assistir cal inscriure's prèviament a la pàgina web enlarapita.com i efectuar el pagament d'1€ per persona. Aquest donatiu es destinarà íntegrament a un projecte de recuperació de fauna silvestre. En la festa, també hi haurà la presència d'un estand de la cooperativa d'arròs. Com a novetats, aquesta edició hi haurà tallers mediambientals per adults, joves i infants de les 16 a les 18 hores, i una sortida d'observació astronòmica de nit a les 21 hores. A més, el diumenge s'ha organitzat una sortida ornitològica des de la Fundació Plegadis nivell 0 que consistirà en la visita als arrossars i llacunes del Delta per descobrir els ocells del Delta. L'activitat serà gratuïta i cal portar prismàtics. 

La Festa de la Sega de l'arròs es duu a terme a més municipis del territori durant els mesos de setembre i octubre. A l'Aldea tindrà lloc el 18 de setembre, a l'Ampolla el 25 de setembre i a Amposta el 2 d'octubre.

Per: Redacció

comparteix-ho