suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


La Ràpita celebra la festa de la plantada de l'arròs el 19 de juny

L’Ajuntament de la Ràpita, la Fundació Plegadis i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona programen activitats perquè la ciutadania visqui de prop la plantada tradicional de l’arròs

Etiquetes   vida activa, activitats, activitats en familia,, tradicions, festes arros, la rapita, delta ebre

Publicat el10/6/2022

La Ràpita celebra la festa de la plantada de l’arròs el 19 de juny | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Imatge d’arxiu de la primera edició de la Plantada a la Fundació Plegadis


La Ràpita celebra la festa de la plantada de l’arròs, que arriba amb una gran varietat d'activitats familiars. La festa es durà a terme el diumenge 19 de juny a les instal·lacions de la Fundació Plegadis. Al llarg del matí, hi haurà tres torns gratuïts per conèixer els projectes de la fundació i participar en la festa de la plantada que duraran una hora cadascun. En cada torn es podran inscriure un total de 40 persones.

El primer s'iniciarà a les 10 hores, el següent a les 11 hores i l'últim a les 12 hores. Per assistir, cal inscriure's prèviament prèvia al següent enllaç: cutt.ly/bJKEqS0. Per formalitzar la inscripció s'ha d'abonar un euro que es destinarà al projecte de recuperació de fauna salvatge.

La festa de la plantada està organitzada per l'Ajuntament de la Ràpita, la Fundació Plegadis i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. En representació del consistori, l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, convida la ciutadania a participar en “un esdeveniment que acaba combinant un moment identitari com és la plantada de l’arròs amb un moment festiu i divulgatiu com són els tallers que es poden disfrutar durant la jornada”. Caparrós afegeix que “és una bona oportunitat per venir al Delta de l'Ebre a disfrutar de la tradició i de l'entorn privilegiat que tenim”.

Per la seva banda, el coordinador de la Fundació Plegadis, Sergi Sales, destaca que “a banda de participar activament en tot el procediment de la plantada de l'arròs, profitarem per donar a conèixer les funcions que tenen els arrossars com a part bàsica dels ecosistemes deltaics amb l'anellament d'ocells, la visita al sistema de caixes niu, entre altres activitats”.

A la festa de la Plantada de la Fundació Plegadis es podrà veure i aprendre com els pagesos feien la plantada tradicional de l'arròs, amb els camals arremangats i plantant les garbes d'arròs a mà seguint els mètodes tradicionals transmesos generació en generació. A més, es podrà participar activament en la plantada, entrant al camp i plantant l'arròs seguint les explicacions de pagesos avesats en aquestes tasques.

A la vegada, es podrà gaudir de tot el ventall d'activitats que la Fundació Plegadis ofereix, com són, una mostra dels estudis de l'anellament d'ocells, visites a l'Aula i altres projectes de caràcter mediambiental que la fundació realitza, entre ells, el projecte Noctua, on veuràs mussols i altres rapinyaires nocturns en directe.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho