CAT | ES
El Festival Terrer fusiona la música d’autor amb la tradició vitivinícola i el patrimoni històric del Priorat. El públic gaudirà d’un tast amb la presència de 20 cellers de la DO Montsant acompanyat d’una excel·lent proposta gastronòmica
Etiquetes vida activa, festival, cultura, priorat
Publicat el5/9/2024
El pròxim dissabte, 7 setembre, torna el Festival Terrar Priorat, un viatge musical per gèneres diversos amb pinzellades de dansa, literatura i vi que en aquesta ocasió se celebrarà al Mas de Sant Marcell, que és l'escenari de la DO Montsant.
El Terrer es va inaugurar el passat 31 d'agost amb un gran èxit de públic. Aquest segon cap de setmana de festival els assistents trobaran noves propostes que fusionen la música d'autor amb la tradició vitivinícola i el patrimoni històric del Priorat.
La cartellera del Festival Terrer beu tant de veus consolidades així com de joves promeses amb un bagatge ja admirable i una nodrida representació de l'escena nacional, una majoria de veus femenines i alguna proposta internacional.
Programa del dissabte, 7 de setembre: Gastronomia, música i vi!
Cellers de la DO Montsant
Així mateix, els Cellers de la DO Montsant que participen en aquesta tercera jornada del Terrer són: Coca i Fitó, Celler Cairats, Vinyes Domènech, Celler Masroig, Cingles Blaus, Celler Gritelles, Companyia Vitícola Sileo, Cooperativa Falset Marça, Celler Capçanes, Celler Vendrell Rived, Celler de l'Era, Bell Cros, Sant Marcell, Mas de les Vinyes, Celler Pascona, Terroir Sense Fronteres, Celler de Cornudella, Celler Comunica, Cellers Sant Rafel i Celler Laurona.
Música, vi, arquitectura i paisatge
El festival planteja una línia de treball definida a partir de la realització de concerts en espais culturals, naturals o arquitectònics rellevants combinat amb tastos guiats per figures destacades del món del vi com Ruth Troyano, Audrey Doré, Anna Vicens, Joan Asens, Toni Bru, Jordi Alcover & Sílvia Naranjo, Ricard Rofes, Anna Casabona i Esther Pujol; i de la gastronomia com Núria Vila i Josep Mº Pallejà.
El festival té com a objectiu promoure un desenvolupament turístic i econòmic sostenible a la comarca del Priorat i alhora reforçar la comunitat i dotar d'oferta cultural de qualitat el territori.
En aquesta edició la cita cultural compta amb el suport explícit de la Generalitat de Catalunya a través de la línia d'ajuts per a festivals d'interès agroturístic i de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, que cedeix l'espai de la Cartoixa d'Escaladei com una de les seus del Festival i, de forma molt especial, cedeix la recent inaugurada església per acollir la inauguració de l'esdeveniment.
En aquest 2024 són seu oficial del festival, de nord a sud: la Cartoixa d'Escaladei, la Febró, el Mas de Sant Marcell, el Lloar, Torroja del Priorat, Ulldemolins, Arbolí, la Morera de Montsant, Poboleda, Clos Pachem, Pradell de la Teixeta, els Guiamets, la Torre de Fontaubella, Cabacés, Capçanes, Porrera i Falset.
Festival Terrer Priorat fa vuit anys que fa petites passes per construir un projecte sostenible i de qualitat. El públic hi trobarà un Priorat obert als amants de la singularitat i aquells que tenen ganes de conèixer l'origen i el present de la cultura al Mediterrani.
El Priorat i la sequera extrema
El Priorat viu immers en un episodi de sequera extrema. La suma de la pluviometria anual dels darrers dos anys no arriba ni a la mínima mitjana d'un any normal. La manca d'aigua ha buidat aqüífers i ha generat una situació d'estrès hídric sense precedents a la vinya. Els talls de subministrament i les restriccions d'aigua de boca són freqüents en molts dels pobles de la nostra comarca. Les reserves d'aigua dels embassaments de Siurana, Margalef i els Guiamets estan en mínims històrics.
Arran d'aquesta temàtica de radical actualitat s'ha creat la imatge i el cartell del VIII Festival Terrer Priorat, elaborats per Ferran Estivill. A partir de fotografies que documenten la crua realitat de la comarca es vol posar en relleu aquesta situació d'emergència i la importància de repensar com gestionem els recursos hídrics i el patrimoni agrícola i natural. La crisi climàtica és ara i aquí, i és l'hora de sumar esforços i treballar per garantir un horitzó sostenible per al Priorat.
Ara més que mai, després de dues collites molt minses, us esperem al Priorat on sereu benvinguts i on podreu gaudir d'una àmplia oferta de cellers i propostes enoturístiques. Al programa del festival hi haurà tastos, concerts i espectacles que faran emocionar, aprendre i gaudir, en el marc d'un paisatge de muntanya mediterrània singular, que ara mostra la seva fragilitat i demana cura i atenció.
Arran d'aquesta temàtica de radical actualitat s'ha creat la imatge i el cartell del VIII Festival Terrer Priorat, elaborats per Ferran Estivill & Gerard Joan.
Per: Redacció
Foto: Cedida
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: