Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Quatre voltors negres visiten el Parc Natural dels Ports en pocs mesos

El voltor negre és una de les quatre espècies de voltor existents a Europa i està extingit a l’àmbit del Parc Natural dels Ports. És una molt bona notícia que hi vagin apareixent de manera regular

Etiquetes   natura, fauna, voltors, parc natural ports, terres ebre

Publicat el4/6/2020

Quatre voltors negres visiten el Parc Natural dels Ports en pocs mesos | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Un dels exemplars de voltor negre detectats al Parc


En el darrer butlletí Cingles, el Parc Natural dels Ports informava que el 21 de novembre de 2019 una càmera parany va captar un voltor negre menjant entre els altres voltors comuns en un dels punts d'alimentació suplementària instal·lats per al trencalòs al Parc. Per l'anella que portava es va poder saber que es tractava de Revient J, un jove nascut al Massís Central francès.

Entre el 13 i 15 d'aquest mes de maig tècnics del Parc han detectat la visita de 3 voltors negres més. Dos d'ells portaven emissor i per això s'ha pogut saber que són Viliana i Aixalda, dues femelles nascudes a Boumort, el 2016 i el 2019 respectivament. Les dues són filles de Pessonada i Oriol, una parella que nidifica en aquesta serra dels Prepirineus des de fa temps.

El voltor negre és una de les quatre espècies de voltor existents a Europa i està extingit a l'àmbit del Parc Natural dels Ports. La seva recuperació, tant als seus llocs de cria tradicionals del sud-oest ibèric i de Mallorca, com en les noves poblacions que s'han anat establint a França i al Prepirineu català, afavoreixen l'aparició d'exemplars en dispersió pel nostre territori.


Per: Redacció

Fotos: Parc Natural dels Ports

comparteix-ho