Rutes guiades Turisme Amposta. Descobreix el patrimoni natural i cultural del territori

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/21/2022#) AND (caducitat>=#1/21/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Quatre vins del Celler Piñol de Batea, considerats “espectaculars” per la prestigiosa revista internacional Vinous

El Raig de Raïm negre, el Ludovicus, el Portal blanc, i el Sa Natura són els quatre vins amb DO Terra Alta puntuats per la revista

Etiquetes   de la terra, vi, enoturisme, terra alta, batea, cellers, do terra alta

Publicat el3/6/2021

Quatre vins del Celler Piñol de Batea, considerats “espectaculars” per la prestigiosa revista internacional Vinous | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Sa Natura és el vi més jove del Celler Piñol i el primer vi ecològic en aparèixer a la Terra Alta


La prestigiosa revista nord-americana Vinous, que compta amb milers de subscriptors en un centenar de països, ha concedit la categoria «espectacular» (outstanding) a quatre vins del Celler Piñol de Batea: el Raig de Raïm negre, el Ludovicus, el Portal blanc, i el Sa Natura. Se'ls considera vins «de notable personalitat i raça que val la pena buscar».

En concret, el crític de la revista i especialista en vins d'Espanya, Joshua Raynolds, ha valorat amb 90 punts el Raig de Raïm, amb 91 punts el Ludovicus, amb 91 punts el Portal, i amb 91 punts el Sa Natura. Les puntuacions de Vinous, ideades pel fundador de la revista, el crític Antonio Galloni, valoren els millors vins del món amb una puntuació màxima de 100, i considera tots els vins superiors a 85 punts com «excel·lents».

Raynolds ha descrit el Raig de Raïm com un vi amb aromes a cirera confitada, gerds i lavanda, amb uns acabats en boca «sedosos, especiats i amplis, amb tanins flexibles i harmoniosos, i amb notes de fruits vermells». També n'ha destacat la seva cria en barrils de roure de 300 litres, de fusta neutral francesa i americana; i el seu color de «robí vermell».

Del Ludovicus, vi de garnatxa, Raynolds n'ha destacat els aromes a cireres madures, mores i regalèssia «energitzats amb una floració de pebre i un toc de flors punxants». Descriu també sabors dolços a fruites i vainilla que «són elevats per una columna vertebral d'una acidesa sucosa», amb un toc de pebre cap al final.

El Portal el descriu com un vi blanc de color clar tenyit de verds i grocs, amb aromes cítrics i d'horta fruital, amb suggerències de lligabosc i estragó que creixen en airejar-lo. Diu també que és un vi «de textura tensa i sense fissures, que ofereix uns sabors energètics de pera, mandarina i quinina» reforçats amb una certa acidesa que considera «molt saborosa».

Finalment, del Sa Natura —el vi més jove del Celler i el primer vi ecològic en aparèixer a la Terra Alta— diu que té una «textura flexible i àmplia al paladar» i que ofereix sabors dolços de gerds negres, cireres i pastilles florals, amb un toc de regalèssia dolça. Detecta també tannins que fan una aparició tardana en un final «que té ecos de fruites blaves i notes de flors».


Per: Redacció

Foto: Cedida