Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Quatre municipis del Montsià inicien els tractaments contra el mosquit tigre

El COPATE ha començat els tractaments a Ulldecona, Alcanar, La Sénia i La Ràpita

Etiquetes   natura patrimoni, medi ambient, ulldecona, montsia

Publicat el11/5/2018

Quatre municipis del Montsià inicien els tractaments contra el mosquit tigre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Un tècnic aplicament el tractament a Ulldecona


El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) ha iniciat nous tractaments per controlar la població del mosquit tigre (Aedes Albopictus) a la via pública de quatre municipis del Montsià: Ulldecona, Alcanar, La Sénia i La Ràpita.

Els treballs consisteixen en diversos tractaments, fets amb un producte químic, que s'apliquen en punts de reproducció del mosquit. Malgrat que l'àmbit públic només representa entre un 20% i un 30% dels focus del mosquit tigre, els tècnics destaquen la necessitat d'actuar-hi per minimitzar-ne l'impacte. Els tractaments en l'àmbit públic es fan als embornals dels carrers, a algunes soques d'arbres i a algunes fonts. Requereix d'un treball previ durant l'hivern de geolocalització dels principals focus per actuar-hi en la fase larvària i evitar que el mosquit arribi a ser adult.

Tot i els tractaments, els tècnics recorden que aquests treballs per evitar el desenvolupament del mosquit tigre a l'àmbit públic no servirà de res si la gent no elimina els punts d'aigua estancada en l'àmbit privat, bàsicament en habitatges, on trobem entre el 70 i el 80% dels llocs de cria del mosquit. Per això s'insisteix en la necessitat de col·laboració per part de la ciutadania per fer front a aquest tipus de mosquit que produeix picades molt molestes i és transmissor d'alguns virus, per tant, té una afectació greu en qüestió sanitària.

comparteix-ho