butlletí EbreActiu

CAT | ES


Quarta edició del GastroOli DOP Terra Alta al Mercat de la Boqueria de Barcelona

Es tracta d’una jornada dirigida a professionals durant la qual la Denominació d’Origen Protegida Oli Terra Alta presentarà els olis novells

Etiquetes   de la terra, oove, dop oli terra alta, terra alta, terres ebre, gastronomia

Publicat el18/1/2024

Quarta edició del GastroOli DOP Terra Alta al Mercat de la Boqueria de Barcelona | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Dilluns 22 de gener tindrà lloc la quarta edició del GastroOli DOP Terra Alta a l' l'Espai Boqueria del Mercat de la Boqueria de Barcelona amb l'objectiu de presentar els olis novells i difondre les característiques i els atributs positius de l'oli d'oliva verge extra de la Denominació d'Origen Protegida (DOP), especialment, el de la varietat Empeltre. La sessió gastronòmica està concebuda com una trobada professional dedicada als productes agroalimentaris i a la gastronomia de la Terra Alta.

La presentació de la jornada serà a càrrec de Josep Pere Colat, president de la DOP Oli Terra Alta, i seguidament tindrà lloc l'acte d'apadrinament de l'oli novell per part de la periodista i comunicadora gastronòmica Carme Gasull. A continuació, la cap del Panell de tast oficial d'olis verges d'oliva de Catalunya, Àngels Calvo i Fandos, dirigirà un tast comentat dels diferents olis i varietats de la Denominació d'Origen Protegida. Per finalitzar, la cuinera i copresentadora del programa Cuines de TV3, Gessamí Caramés, encendrà els fogons per elaborar en directe receptes del seu segon llibre “Rantxo d'abordo” cuinades amb oli d'oliva verge extra DOP Terra Alta.

Durant la jornada, la DOP Oli de Terra Alta promocionarà l'oli tradicional de la comarca de la varietat Empeltre, una varietat singular a Catalunya que no es cultiva a cap altra DOP catalana. De fet, un 11% de la producció mundial d'Empeltre es concentrà a la comarca de la Terra Alta.

Les sessions gastronòmiques, culinàries i de tast comentat serviran per estimular la innovació, promocionar la cultura alimentària, recopilar i difondre el coneixement de productors, elaboradors i cuiners, amb l'objectiu de millorar la competitivitat dels professionals i les empreses dels sector gastronòmic del territori. Hi participaran les escoles d'hostaleria i turisme de Catalunya, seguidors i consumidors de la DOP.

La DOP Oli Terra Alta preveu la celebració d'una edició anual del GastroOli. La sessió del proper 22 de gener es podrà seguir en directe a través del canal YouTube de Gastroevents.


Quarta edició del GastroOli DOP Terra Alta al Mercat de la Boqueria de Barcelona | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho