Falles de Benicarló. Del 15 al 19 de març de 2024

CAT | ES


La Pujada al Montsià, es converteix en una mar de muntanya

La Serra de Montsià es vesteix de gala un any més per a la XVI edició de la Pujada al Montsià Memorial Francesc Bort (Madro)”

Etiquetes   activitats outdoor, curses muntanya, alcanar, les cases alcanar, montsia, serra montsia, terres ebre

Publicat el26/9/2022

La Pujada al Montsià, es converteix en una mar de muntanya | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Podi de la categoria masculina


Aquest any la sortida de la Pujada al Montsià no deixava indiferent a ningú, Les Cases un paradís vora la mar, amb un marc incomparable. I és per tot això i per agrair als veïns i veïnes l'esforç pels aiguats del 2021, que la organització ha transformat el tram costaner de Rocatallada, en la sortida d'una cursa per muntanya.

Encara no eren les 7 del matí que començaven a arribar els primers busos disposats per la organització, i amb una precisa puntualitat, a les 8, amb el so precedit de la traca cedida pel Grup de Diables Fotem-li Foc d'Alcanar, es donava la sortida als vora 450 participants de les diferents modalitats, exprés 13k, la exprés 16k i l'absoluta 25k. Just abans de la sortida, la organització ha volgut retre una homenatge molt especial al gran corredor Josep Maria Pijuan, participant i guanyador de diverses edicions d'aquesta cursa, el qual malauradament a principis d'any ens va deixar, per això ahir, es va retirar d'aquesta edició el dorsal 1 i el faran arribar al seu entorn.

El recorregut presentava moltes novetats, especialment al primer tram, on els primers 4 km es pujaven al voltants dels 400 m verticals, coronant primer els Sant Jaumes, Povet de Badoc, Cova Calitra i la Roca Roja, on hi havia el desviament de les proves, aquí l'absoluta continuava l'ascensió fins al tram de cresta de la serra de Montsià, que els portaria al cim de la Torreta (765m), des d'allí un pronunciat descens fins al Mas de Mulet i després un continuat puja i baixa fins al descens dels Castellans, que els portaria a la pujada a l'Ermita del Remei, on encaren l'últim tram de cursa. Pel que fa a les altres modalitats, presentaven un recorregut més planer, però no menys exigent, i amb una boniques vistes.

Pel que fa a la plana esportiva, el podi absolut ha l'han format Anaïs Muñoz (Guies la Vall, amb un temps de 3:05:20), precedida de Núria Florencio (Club Esp. L'Areny) amb un temps de 2:55:20, i com a guanyadora absoluta, Marta Paulino (CE Trencacims) amb un crono de 2:43:19. En el capítol masculí la tercera posició ha sigut per a Albert Garcia (Sudactiu Ulldecona), el segon lloc per a l'actual líder del circuit Edu Barrios (ASS. ALUMN. EX ALUMN. ESCOLA TREBALL (SE) – AAEET) amb un temps de 2:15:23, i finalment el guanyador absolut ha sigut Pau Lleixà (Centre Exc. Trencacims) amb un crono de 2:13:07.

Així mateix cal destacar els podis locals, encapçalats pels corredors Juan José Oliva en tercera posició, Joel Mármol en segona posició i Andreu Queralt en primera posició, i Lorena Sánchez pel que fa la representació femenina.

Així mateix, el podi del recorregut 13k ha estat format, per Andrea Estrada, seguida de Núria Chavarria i Eva Castillo respectivament, i en categoria masculina per Joan Deixens en primera posició, seguit dels canareus Oriol Fibla i Carles Garcia.

Pel que fa al recorregut 16k a tingut com a guanyadora a Maria Rufi, seguida d'Ainara Galarza i Jessica Sánchez, i en categoria masculina com a guanyador Enric Caballé, seguit de Jordi Solé i Jordi Julià, respectivament.

En termes generals la prova no ha registrat cap incidència destacable i la meteorologia ha estat molt respectuosa amb els participants, regalant un punt de fresqueta a la primer part del circuit que ha fet la pujada més assumible.

Des de la organització de la Pujada al Montsià Memorial Francesc Bort (Madro)”, agraeixen especialment la tasca ingent feta pel conjunt dels voluntaris, i com no, del suport rebut per comerços, col·laboradors, Ajuntament d'Acanar, Diputació de Tarragona, Generalitat de Catalunya, FEEC, Circuit de l'Ebre i AE Alcanar, que han fet que avui 25 de setembre, Alcanar pogués oferir una magnífica jornada esportiva per muntanya i de record al nostre estimat Francesc, que estem segur que cada any ens vigila i ajuda de ben a prop per a que tot vagi rodat.


Per: Redacció

Foto: Cedida