butlletí EbreActiu

CAT | ES


Publicat el seté número de «Cingles, butlletí informatiu del Parc Natural dels Ports»

En aquest número es tracta sobre les pintures del Cocó de la Gralla, el projecte de recuperació del trencalòs, la llagosta plegamans, la restauració arquitectònica del Mas de Burot, l’ofici artesà de teixidora i tintorera, la conservació dels boscos singulars de pi negral, una entrevista a Salvador Filella i la descripció del nou itinerari que puja al cim de Caro, entre altres continguts

Etiquetes   natura, parc natural ports

Publicat el22/3/2019

Publicat el seté número de «Cingles, butlletí informatiu del Parc Natural dels Ports» | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El número 7 de butlletí informatiu Cingles ja està en distribució. S’han imprès 1000 exemplars en paper que es podran aconseguir a la seu administrativa, als centres de visitants i punts d’informació del Parc, a les biblioteques i altres punts habituals. La versió digital en PDF es pot descarregar al web del Parc.

Al nou butlletí Cingles us assabentareu d'algunes de les notícies més destacades de 2018 com per exemple les actuacions silvícoles demostratives del projecte LIFE RedBosques, el cens nacional de rapinyaires rupícoles, entre altres.

L’article principal explica la descoberta, a Mas de Marberans, de les pintures rupestres del cocó de la Gralla; allí, els humans de fa uns 8.000 anys deixaven constància del seu pas per les muntanyes dels Ports.

La secció Parlem de... conté cinc col·laboracions sobre el projecte de recuperació del trencalòs, la llagosta Saga pedo, la restauració arquitectònica del Mas de Burot, l'ofici artesanal de teixidora i tintorera i la conservació dels boscos singulars de pi negral.

A Persones del Parc hem parlat amb Salvador Filella que va conèixer els Ports als anys seixanta, va participar en el primer cens de voltor comú del 1979 i en el projecte de recuperació de rapinyaires al massís dels Ports.

Per últim, es recull una selecció de les noves publicacions que han entrat al Centre de Documentació del Parc, es descriu el nou itinerari del cim de Caro i s'analitza el pas del temps al barranc de la Fou mitjançant una comparativa entre una imatge del passat i una d’actual.

El número 7 de Cingles, butlletí informatiu del Parc Natural dels Ports s'ha publicat amb el suport de la Diputació de Tarragona.

La lectura de Cingles us apropa a la natura i als Ports. A l’editorial, el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, també us anima a llegir-lo. Cingles és Natura!suma’t al telegram d’EbreActiu i ho sabras tot abans que ningú

comparteix-ho