Activitats estiu 2023 Vandellòs i Hospitalet de l’Infant

CAT | ES


Una prova pilot a les guinguetes de les platges del delta de l’Ebre evita l’ús de com a mínim 35.000 gots d’un sol ús

El projecte, inclòs en un projecte europeu, també coordinava la recollida d’envasos a guinguetes sense servei de neteja

Etiquetes   entorn, medi ambient, delta ebre, deltebre, amposta, l&rsquo, ampolla, sant jaume enveja, muntells,

Publicat el21/2/2022

Una prova pilot a les guinguetes de les platges del delta de l’Ebre evita l’ús de com a mínim 35.000 gots d’un sol ús | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Una prova pilot realitzada a catorze guinguetes de les platges del delta de l’Ebre ha evitat l’ús de com a mínim 35.000 gots d’un sol ús. Per contra, s’han distribuït 22.000 gots reutilitzables al llarg d’aquest estiu. La proposta, inclosa al projecte europeu Plastic Busters MPAs, ha servit per conscienciar la població sobre l’ús de plàstics d’un sol ús i l’impacte que tenen les deixalles a l’entorn natural. Els clients podien fer servir els gots reutilitzables a canvi d’un dipòsit que recuperaven després de la consumició. A banda de les guinguetes, la iniciativa també s’ha posat en pràctica a una desena de festes populars a la zona i ha coordinat la recollida d’envasos a aquelles guinguetes que no tenien servei de neteja.

La prova pilot s’ha dut a terme a les poblacions de Deltebre, l'Ampolla, Amposta, la Ràpita i Sant Jaume d'Enveja, a més de les festes Buda&Bike de Sant Jaume d'Enveja, les Festes Majors d'Amposta, Ia III Festa Ecoturisme de l'Aldea, el certamen Orígens de la Ràpita o la Festa de la Sega dels Muntells.

El projecte ha inclòs una campanya de difusió per conèixer la campanya i els beneficis d’optar per plàstics reutilitzables. L’estudi també ha permès constatar que el 90% dels residus que es recullen a les platges del delta de l’Ebre són plàstics en diferents formats.

La iniciativa s’ha realitzat en el marc d’un projecte europeu en el qual hi participa l’Agència de Residus de Catalunya a través del Centre d'Activitat Regional pel Consum i la Producció Sostenible. El projecte Plastic Busters MPAs té com a objectiu protegir la biodiversitat dels perills que representen les deixalles marines. Actualment, hi ha una quinzena de socis de vuit països mediterranis implicats en aquesta causa: Albània, Xipre, Croàcia, França, Itàlia, Grècia, Eslovènia i Espanya.


Per: ACN