Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


El Programa de fruita a les escoles lliura una bossa de clementines de les Terres de l'Ebre a les famílies dels infants que hi participen

Enguany, la presentació del Programa ha tingut lloc a l’Escola Joan Baptista Serra, a Alcanar

Etiquetes   de la terra, clementines, clementines IGP Terres Ebre, mandarines, cítrics, terres ebre, alcanar

Publicat el4/12/2020

El Programa de fruita a les escoles lliura una bossa de clementines de les Terres de l’Ebre a les famílies dels infants que hi participen | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La presentació del programa de fruita a les escoles s'ha fet a Alcanar. Foto: cedida


El conseller d'Educació, Josep Bargalló, i la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, han donat el tret de sortida a una nova edició del Programa escolar de fruita als centres educatius catalans. Enguany, la presentació del Programa ha tingut lloc a l'Escola Joan Baptista Serra, a Alcanar, ja que una de les novetats que incorpora aquest curs 2020/2021 és el lliurament als infants, perquè la facin arribar a les famílies, d'una bossa amb clementines de les Terres de l'Ebre i informació sobre el Programa, perquè, d'aquesta manera, a banda de fomentar els hàbits alimentaris saludables, també es fomenta el consum de productes de proximitat.

La consellera ha dit que “anem pel bon camí”, fent referència a un estudi presentat fa unes setmanes i encarregat pel Departament d'Agricultura al Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari-UPC-IRTA en què es constatava que durant el confinament el consum de fruita i verdura ha crescut un 19% i que l'interès de les famílies pels productes de proximitat ha augmentat un 20%. Segons la consellera: “Ara es tracta de consolidar aquests hàbits saludables i fer-ho consumint producte de proximitat. Hem d'aprendre a mirar la procedència dels productes i fer aquest petit gest. El producte de proximitat és sa, sostenible, de qualitat i a un preu just”.

Per la seva banda, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha destacat que, “uns dels hàbits fonamentals que els nostres alumnes aprenen a les escoles són els hàbits de salut i els alimentaris. Per això és fonamental que l'escola sigui una escola de menjar de qualitat, de menjar natural i de menjar de proximitat”. El titular d'Educació també ha ressaltat que a través de la campanya d'enguany “s'ofereix a cadascun dels gairebé 254.000 alumnes que participaran en el projecte una bossa de clementines de les Terres de l'Ebre per recordar que en el nostre país el sector primari és molt important, és molt divers i té territoris que són claus”. “Les Terres de l'Ebre són un element clau per sector primari del país, són un rebost fonamental del país i són l'horta cítrica de Catalunya”, ha afirmat Bargalló.


El Programa de fruita a les escoles lliura una bossa de clementines de les Terres de l’Ebre a les famílies dels infants que hi participen | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Les clementines de les Terres de l'Ebre tenen el distintiu d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP)


Nou-centes tones de fruita per a 254.072 infants de 1.084 centres educatius

La distribució de fruita a les escoles dins del Programa de consum de fruita del curs escolar 2020/2021 es va iniciar el passat dilluns, 14 de novembre. Aquest curs participen en el Programa 254.072 nens i nenes de 1.084 centres educatius de segon cicle d'Educació Infantil i de Primària, distribuïts a tot el territori. Aquest primer lliurament consta de quatre peces de fruita (poma, clementina, pera i raïm), i durant el curs hi haurà 6 lliuraments més, de manera que cada infant rebrà 22 peces/racions de fruites i hortalisses al llarg del curs.

En total, entre els mesos de novembre i de gener a juny, es preveu distribuir unes 900 tones de fruita i hortalisses, entre les quals hi haurà: poma, pera, préssec, nectarina, taronja, mandarina, cirera, albercoc, paraguaià, raïm, plàtan i cirerol.


Un programa dotat amb més de 3 milions d'euros

El Programa escolar de fruites i hortalisses forma part de l'estratègia de la Unió Europea (UE) per invertir la tendència a la disminució del consum de fruites i hortalisses, i incidir en els infants perquè adquireixin hàbits alimentaris saludables, associar-los a la dieta mediterrània i reduir els nivells d'obesitat infantil. I és que el consum de fruita entre els infants és més baix del que seria recomanable; el fet de consumir fruites i verdures ha de formar part dels hàbits alimentaris de les famílies, i la seva compra hauria d'estar enfocada envers els beneficis que aporten per a la salut.

Aquest curs escolar 2020/2021, el Programa s'adreça a tot l'alumnat de segon cicle d'Educació Infantil i cicle inicial, mitjà i superior de Primària que assisteixin regularment a un centre educatiu de Catalunya, i consisteix en el subministrament gratuït de fruita fresca de temporada 3 dies al mes durant 7 mesos.

Catalunya fa més de 10 anys que impulsa aquesta iniciativa a través del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), amb la col·laboració dels departaments d'Educació i Salut.


Per: Redacció


El Programa de fruita a les escoles lliura una bossa de clementines de les Terres de l’Ebre a les famílies dels infants que hi participen | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

comparteix-ho