Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


El Priorat amb mirada pagesa, segon cicle de tallers

El Consell Comarcal del Priorat, en col·laboració amb Unió de Pagesos, inicia el segon cicle de tallers pràctics i visites a finques i a experiències emprenedores d’èxit tant agrícoles com ramaderes.

Etiquetes   de la terra, pagesia, agricultura, priorat

Publicat el9/2/2023

El Priorat amb mirada pagesa, segon cicle de tallers | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El passat 25 de maig de 2022 el Consell Comarcal del Priorat, en col·laboració amb Unió de Pagesos, va iniciar el cicle de tallers pràctics i visites a finques i a experiències emprenedores d'èxit tant agrícoles com ramaderes. Sota el nom “El Priorat amb mirada pagesa”, s'ha realitzat mensualment, al llarg de 2022, una activitat de transferència de coneixements pensada des de la pagesia i per a la pagesia.

El cicle d'activitats forma part de la línia de treball de canvi climàtic que el Consell Comarcal del Priorat desenvolupa dins el Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Pobles Vius i Actius. Territori equilibrat i innovador”, liderat des de la Diputació de Tarragona, que té com un dels seus principals objectius la conservació del medi ambient i la promoció de l'eficiència dels recursos.

Ara, el Consell Comarcal obre inscripcions per a les jornades del cicle de tallers “Amb mirada pagesa” de l'any 2023.

Després de l'èxit del primer cicle de tallers, en què un total de 85 persones van participar a les sis jornades que es van realitzar, ja es coneix el cartell per aquest any 2023.

Les visites d'aquest segon cicle van dirigides a conèixer projectes amb l'avellana, festucs, cirerers, cabres i l'horta ecològica, la fertilitat dels sòls o un obrador des de dins.

Les dates definitives de cada un d'aquests esdeveniments també es coneixen:

  • El dia 28 de febrer es visitarà el projecte de l'avellana ecològica de Jordi Perelló, a Falset.
  • El dia 31 de març es farà una jornada de gestió i comercialització d'horta ecològica a Arbolí, amb el projecte de l'Horta de la Vall.
  • El 19 d'abril a la Bisbal de Falset coneixerem el projecte de festucs, cirerers i cabres en ecològic de Roger Aleu.
  • El dia 16 de maig als Guiamets, al Celler la Placeta, coneixerem en profunditat la fertilitat del sòl.
  • El 16 de juny visitarem l'obrador de Montserrat Rull a Alforja.
  • Les persones interessades a participar en alguna d'aquestes jornades poden apuntar-se trucant al Consell Comarcal del Priorat , al telèfon 977830119, o escrivint un correu electrònic a inscripcions@priorat.cat.


Per: Redacció

comparteix-ho