Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Els principals atractius de Catalunya es podran conèixer amb vehicle a través d’una ruta circular

El Grand Tour de Catalunya recorrerà Barcelona, Tarragona, el Delta de l’Ebre, la Terra Alta, el Priorat, els Pirineus, la Val d’Aran, la Seu d’Urgell, la Zona Volcànica de la Garrotxa, Figueres o el Montseny, entre altres punts

Etiquetes   turisme, terra alta, priorat, delta ebre, terres ebre, catalunya

Publicat el16/9/2020

Els principals atractius de Catalunya es podran conèixer amb vehicle a través d’una ruta circular | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Muscleres a la badia dels Alfacs, al fons la serra de Montsià


Catalunya disposarà d'una ruta circular per conèixer els seus principals atractius patrimonials i naturals amb vehicle. Amb el nom de Grand Tour de Catalunya, el Departament d'Empresa i Coneixement, a través de l'Agència Catalana de Turisme (ACT), ha creat un itinerari per descobrir i gaudir de Catalunya de nord a sud i d'est a oest en diferents dies.

Es tracta d'una proposta que inclourà punts de visita de tipus cultural, natural i enogastronòmic que un no pot deixar de visitar si es desplaça a la nostra destinació. Alhora, s'aprofitaran aquests atractius per promocionar experiències menys conegudes però igualment interessants. En total, el Grand Tour de Catalunya oferirà més de 400 propostes d'activitats repartides al llarg de 2.000 quilòmetres de ruta que cadascú podrà fer al seu ritme.


Un viatge de viatges

Barcelona serà el punt de partida del Grand Tour de Catalunya. Des d'aquí la ruta es dirigeix cap a Tarragona, recorrent Montserrat, el patrimoni de Solsona, vinyes i cellers del Penedès, les principals icones del Garraf i la Costa Daurada. La ruta segueix fins el Delta de l'Ebre per enfilar-se cap a Lleida, passant abans per la Terra Alta i el Priorat. La capital de Ponent és el punt de partida per arribar als Pirineus amb la Val d'Aran i les esglésies romàniques de la Vall de Boí. Els paratges naturals del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el riu Noguera-Pallaresa fan que el camí a la Seu d'Urgell es converteixi en una aventura paisatgística. Des d'aquí la ruta s'endinsa per pobles medievals i la Zona Volcànica de la Garrotxa. Un cop a la Costa Brava, Figueres i l'obra de Dalí donen la benvinguda a un recorregut per viles marineres i medievals de l'interior. El Montseny i els boscos frondosos del Collsacabra donen el contrapunt al camí d'arribada a Barcelona, fent una parada per les platges i les cases dels indians de la Costa Barcelona.


Promoció d'experiències menys conegudes

A part dels grans atractius turístics, el Grand Tour de Catalunya oferirà també la possibilitat de realitzar trams d'aquesta gran ruta per conèixer amb més profunditat cadascuna de les zones. En aquest cas, cada tram començarà en una gran ciutat que a través de carreteres secundàries i paisatgístiques unirà els diferents punts destacats de la zona, potser menys coneguts però de gran interès i atractiu. Així, aquesta opció permetrà fer una ruta personalitzada al gust del visitant. Hi haurà 5 trams que es podran recórrer en 5-7 dies a través de diferents etapes que proposen visites relacionades amb la cultura, la natura i l'enogastronomia.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho