Visites guiades al patrimoni de Vandell˛s. De lĺ1 al 30 dĺabril de 2023

CAT | ES


Primera Tarda Gastron˛mica de Lo Rebost Ecol˛gic de les Terres de l'Ebre

La primera Tarda Gastron˛mica de Lo Rebost Ecol˛gic de les Terres de lĺEbre es va celebrar aquest passat 29 de juny a lĺEspai Ebre Km0 dĺAmposta. Lĺesdeveniment es va centrar en la carn ecol˛gica de les Terres de lĺEbre que va protagonitzar els deliciosos tasts proposats pel xef Albert Guzmßn

Etiquetes   de la terra, produccio ecologica, producte local, producte proximitat, terres ebre

Publicat el1/7/2021

Primera Tarda Gastron˛mica de Lo Rebost Ecol˛gic de les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... L'esdeveniment es va celebrar amb Ŕxit a l'Espai Ebre Km0 d'Amposta


L'Associaciˇ Lo Rebost Ecol˛gic de les Terres de l'Ebre va realitzar aquest passat dimarts la seva primera Tarda Gastron˛mica, organitzada per a promocionar la carn que es produeix en ecol˛gic a les Terres de l'Ebre i per a recolzar la Venda de Proximitat. L'esdeveniment es va celebrar amb Ŕxit a l'Espai Ebre Km0 d'Amposta amb el recolzament de l'Ajuntament de la capital del MontsiÓ. Hi van assistir membres de l'Associaciˇ, que sˇn restauradors i productors que treballen en ecol˛gic, i Amics de Lo Rebost que els hi donen suport.

L'acte es va obrir amb la benvinguda de l'alcalde d'Amposta, Adam Tomßs, qui va aplaudir la iniciativa de Lo Rebost com una eina per a posar en valor el territori i la gastronomia local. Tot seguit, en Jes˙s Gˇmez, director dels Serveis Territorials d’Acciˇ ClimÓtica, Alimentaciˇ i Agenda Rural a les Terres de l’Ebre, va ressaltar l'excepcional diversitat de productes ecol˛gics que ofereix aquest territori. TambÚ, va remarcar la necessitat de donar-los visibilitat a travÚs d'iniciatives com Lo Rebost, i va ressaltar l'ambiciˇ de l'Associaciˇ que tÚ com a objectiu de llarg recorregut que Les Terres de l'Ebre siguin reconegudes a nivell europeu com una destinaciˇ gastron˛mica capdavantera en clau ecol˛gica.

A continuaciˇ, els membres de la junta de Lo Rebost van agrair a tothom la seva participaciˇ donant sobretot la benvinguda als nous membres. Es van complaure tambÚ de poder per fi celebrar un acte presencial, amb la possibilitat d'assaborir els excelĚlents productes ecol˛gics locals. TambÚ van reconŔixer la importÓncia de l'esdeveniment per impulsar el projecte i per motivar la participaciˇ de nous productors i restauradors del territori. I sobretot per poder organitzar una vetllada, per fi, per a que molts dels restauradors i productors de l'Associaciˇ es veiessin per primera vegada les cares.

Finalment, els assistents van poder gaudir d’uns deliciosos tastets de la mÓ del xef i membre de Lo Rebost Albert Guzmßn. El protagonista de la nit va ser la carn eco de corder i cabrit de La Fardasqueta (Amposta), juntament amb la resta de productes que es van fer servir per a les elaboracions dels plats, la major part d’altres membres de l'Associaciˇ i tambÚ afiliats a la Venda de Proximitat: les fruites i verdures de l'Horta de Carme (Camarles); l'arr˛s d'Ecocastells (Deltebre); el pa d'Ecoespelta (Roquetes); i l'oli d'oliva verge extra d'Identitat EVOO (Horta de Sant Joan).

Van acompanyar l'Ópat els vins de BiopaumerÓ (Rasquera) i de Cellers TarronÚ (Batea), una infusiˇ freda d'herba llimona, menta i mariallu´sa d'Ecoherbes (L'Ampolla) i un refresc preparat amb llima i mel de l'Horta de Carme.

Amb aquest men˙, es va voler donar un exemple de la proposta gastron˛mica que Lo Rebost Ecol˛gic pretÚn impulsar als espais de restauraciˇ que sˇn membres de l'Associaciˇ, per tal de quŔ els seus clients puguin gaudir d'un Ópat complert a base de productes ecol˛gics de Les Terres de l'Ebre. Per aix˛, l'Associaciˇ requereix que els restauradors membres incloguin a les seves cartes com a mÝnim un primer plat, un segon plat, i unes postres amb els ingredients principals ecol˛gics i de Terres de l’Ebre i que disposin d'almenys un vi blanc, un vi negre, i una beguda no alcoh˛lica tambÚ ecol˛gics i del territori.

La propera Tarda Gastron˛mica de Lo Rebost es celebrarÓ el 6 de juliol a Horta de Sant Joan i estarÓ centrada en l’oli d'oliva verge extra ecol˛gic de les Terres de l’Ebre. Al llarg de l'estiu, encara es podrÓ gaudir de dues Tardes Gastron˛miques mÚs, dedicades al vi ecol˛gic i a les fruites i verdures ecol˛giques de les Terres de l'Ebre.

Les Tardes Gastron˛miques de Lo Rebost Ecol˛gic s’organitzen amb el suport de la Generalitat de Catalunya per a recolzar la Venda de Proximitat que estÓ regulada, i permet identificar els pagesos catalans que venen ells mateixos els seus productes al p˙blic, segons el Decret 24/2013.

L’Associaciˇ Lo Rebost Ecol˛gic de Les Terres de l’Ebre neix amb l’objectiu de posicionar les Terres de l’Ebre com una destinaciˇ de referŔncia pel turisme gastron˛mic en clau ecol˛gica. L’associaciˇ estÓ formada per productors i elaboradors de Terres de l’Ebre que treballen en ecol˛gic i per espais de restauraciˇ del territori que utilitzen els seus productes a les seves elaboracions per donar-los visibilitat.


Per: Redacciˇ

Foto: Cedida