Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


El primer Fòrum Carxofa Innova Benicarló engega amb una gran varietat de xerrades

Durant el matí d’avui i de demà es duran a terme xerrades a càrrec de professionals i exalumnes, mentre que dimecres tindrà lloc el concurs de Cuina i de Sal. Ahir diumenge, la Demostració Gastronòmica serveix 18.000 racions de delícies elaborades amb carxofa

Etiquetes   producte proximitat, carxofa, benicarlo, baix maestrat

Publicat el27/1/2020

El primer Fòrum Carxofa Innova Benicarló engega amb una gran varietat de xerrades | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Durant la Demostració Gastronòmica, celebrada ahir diumenge, es van servir 18.000 racions de delícies amb carxofa


Aquest matí s'ha inaugurat el primer Fòrum Carxofa Innova Benicarló al Magatzem de la Mar, amb la participació de l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, la diputada de Turisme, Virginia Martí, i la directora del CIPFP, Ester Segura. L'alcaldessa ha subratllat que «si Benicarló s'ha convertit en un dels referents en turisme gastronòmic és gràcies al treball de l'Associació de Restaurants i de l'Associació de Bars i Cafeteries, però també a la tasca del CIPFP, que construeix ponts professionals per tal que els grans xefs que forma puguen treballar en restaurants».

Precisament, al Fòrum s'han programat xerrades durant el matí d'avui i demà que aniran a càrrec de professionals, exalumnes i exprofessors del centre, que contaran les seues experiències en el món de la gastronomia. El Fòrum també servirà per a commemorar els 20 anys que porta el CIPFP formant cuiners. En aquest sentit, Segura ha reivindicat la Formació Professional i s'ha adreçat els alumnes remarcant-los que «la formació és necessària per tal de convertir-vos en bons professionals».

Per la seua part, la diputada de Turisme ha agraït a totes les persones que han fet possible aquest Fòrum i ha ressaltat que «la Carxofa de Benicarló és l'únic producte amb Denominació d'Origen Protegida de la província, i això és molt important». «La Festa de la Carxofa i tot el que l'envolta és un exemple a seguir per a tota la província i la Comunitat Valenciana», ha remarcat Martí.

El Fòrum finalitzarà dimecres amb el Concurs de Cuina i de Sala, en què serà la vuitena edició del concurs que cita aquells centres de Formació Professional que imparteixen formació tant de Cuina com de Sala. Enguany, els equips que competiran procedeixen de València, Castelló, Alcoi, Peníscola, la Pobla de Farnals i Enguera, a més del CIPFP de Benicarló.suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu


La Demostració Gastronòmica serveix 18.000 racions de delícies elaborades amb carxofa

Aquest passat cap de setmana els carrers de Benicarló s'han vist plens de visitants que han pogut participar en els diferents actes de la XXVII Festa de la Carxofa. El divendres la nit es va celebrar el Sopar de Gala de la Festa de la Carxofa, on es va fer entrega de la Carxofa d'Or a un dels divulgadors gastronòmics més mediàtics, Mikel López Iturriága, creador i director de El Comidista. Durant l'acte, també es va homenatjar a l'agricultora Maricarmen Arín, una dona que dedica la seua vida al camp i que és un exemple de dedicació, esforç i constància.

Una quorantena d'estands van oferir els millors productes de la zona durant el matí de dissabte i diumenge a la Fira de Productes Gastronòmics de Proximitat. Un dels plats forts de dissabte va ser la tradicional torrada popular de carxofes, organitzada pel Consell Regulador de la Denominació d'Origen Carxofa de Benicarló.

Per acabar, diumenge al matí va tenir lloc la Demostració Gastronòmica, que ha estat un any més tot un èxit. Els carrers fins a la bandera de visitants que van poder assaborir les 18.000 racions de delícies elaborades amb el producte estrella de Benicarló, la carxofa.


El primer Fòrum Carxofa Innova Benicarló engega amb una gran varietat de xerrades | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La Fira de Productes Gastronòmics de Proximitat va aplegar una quorantena d’estands amb els millors productes de la zonaPer: Redacció

Fotos: Cedides

comparteix-ho