Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


El primer cap de setmana d'octubre arriba a Albocàsser la XI Fira de l'Ametla

Aquest municipi de l’Alt Maestrat es convertirà els dies 7 i 8 d’octubre en la capital de l’ametlla

Etiquetes   vida activa, turisme gastronomic, alt maestrat, ametlla

Publicat el28/9/2023

El primer cap de setmana d’octubre arriba a Albocàsser la XI Fira de l’Ametla  | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Els dies 7 i 8 d'octubre, Albocàsser celebrarà la XI Fira de l'Ametla amb exposicions, shows, taller, sortejos i festes, convertint-se així el municipi i per onzè any consecutiu, en la capital de l'Ametla. Així doncs, l'organització ha preparat una programació completa en la qual no hi falta res. El cap de setmana començarà amb l'obertura del recinte firal i del Casal dels Joves. Seguidament, a les 12 h, es realitzarà la inauguració oficial de la XI Fira de l'Ametla, on es comptarà amb l'assistència de les autoritats locals, comarcals i provincials, el secretari general de la Unió, la Regina, les dames, els quintos, i els representants d'associacions i de clubs municipals. En acabar, s'inaugurarà, també, l'exposició, a l'Ermita dels Sants Joans, "Ametles del món", on també es podran veure alguns treballs de centres educatius i socials del poble.

A la tarda, tindran lloc els tallers "Crea el teu animalet amb ametles i anous" i "Relats i poesia amb l'ametla com a protagonista", organitzat per l'AMPA Joan de Brusca. A més, es podrà gaudir d'un 'show' de 'cooking' a la planta baixa de la Casa de Cultura, a càrrec de Catalina, propietària i xef del restaurant "La Carrasca" de Culla. En aquest restaurant, utilitzen productes de proximitat i temporada des de 2006. És per això que tenen el distintiu de la Guia Repsol, que estan adherits a la marca Castelló Ruta de Sabor i a la marca L'exquisit Mediterrani, i que van ser guardonats amb el Primer premi de la Primavera Gastronòmica Castelló Ruta de Sabor.

Durant el final del vespre i la nit, els Joves d'Albocàsser han organitzat una sèrie d'activitats per a poder gaudir al màxim. Primer, es durà a terme un 'tardeo' amb el grup Rumba Sierra. Després, es farà un sopar de pa i porta. I, en acabar, aquells més festers i festeres, podran assistir a la discomòbil Disco-night.

El diumenge començarà amb l'obertura del recinte firal i, a continuació, un esmorzar popular. En acabar, els i les més joves podran gaudir de tallers infantils sobre educació ambiental, a càrrec de Connecta Natura. Seguidament, es durà a terme el XI Concurs de pujada de sacs a la falsa, i després, també se celebrarà l'infantil, amb llepolies per als i les participants, i un premi especial per al guanyador o guanyadora. A més, a les 13 h, Mar Negre impartirà un taller d'elaboració i degustació de bombons artesans de km0.

A la tarda, l'Associació Musical Santa Cecília farà una actuació en la qual s'interpretaran dos pasdobles i el tradicional ball pla, que acompanyaran ballant els quintos, les dames, i els festerets i festeretes del 2023. Aquests aniran, també, vestits amb els vestits típics del Ball Pla d'Albocàsser. Per a tancar la fira, es farà un sorteig d'una cistella de productes oferts per les paradetes de la fira. I, a continuació, es durà a cap una visita guiada a l'Església parroquial de la Nostra Senyora de l'Assumpció, a càrrec de Francesc Bellmunt Gil.

Així doncs, amb tota aquesta completa programació, Albocàsser es converteix en la capital de l'Ametla amb la XIa edició de la Fira de l'Ametla. Aquesta és un reclam turístic que valora aquest element tan especial d'aquest municipi de l'Alt Maestrat.


Per: Redacció

comparteix-ho