Càmping Ampolla Playa. Relax i diversió al Delta de l´Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/28/2022#) AND (caducitat>=#6/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El president Torra inaugurarà la Fira del Vi de Falset el primer cap de setmana de maig

El certamen torna a batre el rècord de participació de cellers, que s’enfila fins als 83, de les dues denominacions d’origen de la comarca: DOQ Priorat i DO Montsant

Etiquetes   producte proximitat, vi, priorat, falset

Publicat el25/4/2019

El president Torra inaugurarà la Fira del Vi de Falset el primer cap de setmana de maig | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... La Fira del Vi tindrà lloc el 3, 4 i 5 de maig. Foto: Firadelvi.cat


El president de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra, serà l'encarregat d'inaugurar oficialment la 24a edició de la Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant), que se celebrarà els dies 3, 4 i 5 de maig, amb una participació rècord de cellers: un total de 83, fins a vuit més que en l'edició de 2018.

L'acte d'inauguració oficial i institucional de la Fira tindrà lloc el dissabte (4 de maig) a partir de les 12.00 hores al teatre de l'Artesana de Falset. Com altres anys, serà un acte que comptarà amb parlaments i, alhora, es convertirà en un acte d'homenatge a persones i institucions que han estat fonamentals en el desenvolupament vitivinícola dels darrers anys a la comarca.

Entre d'altres, els homenatjats d'aquest any seran: el Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant; Clos Galena; el Celler de Capçanes; Cellers Joan d'Anguera; la revista nord-americana ‘Wine advocate', i Enric Calvo (a títol pòstum), com a fundador de PIMEC Priorat i treballador infatigable en pro del teixit econòmico-social de la comarca.

Tot i que l'acte institucional d'inauguració sigui dissabte, els estands de Fira del Vi de Falset s'obriran divendres a la tarda (a partir de les 18.00). Pel que fa als 83 cellers inscrits, es manté una proporció similar a la dels darrers anys: un 60% pertanyen a la DOQ Priorat i un 40% a la DO Montsant. D'aquests 83 cellers participants a la Fira, són fins a 74 els que tindran estand al carrer Falset, mentre que els que no en tindran participaran en els tastos adreçats a professionals i “wine lovers” que s'han programat al llarg del certamen.

El programa de la Fira ja es pot consultar a ww.firadelvi.cat. Seran dos dies i mig que es caracteritzaran, com en les darreres edicions, per comptar amb un seguit d'espais que acolliran tastos i activitats paral·leles adreçades als amants del vi i per una clara aposta per actes pensats exclusivament per a un públic professional.

Alhora, el pas dels anys ha convertit la Fira del Vi en un esdeveniment de caràcter comarcal, amb un programa carregat d'actes en pobles de tota la comarca. Així, a banda dels actes a Falset, en aquests moments ja hi ha previstos tastos a Bellmunt (Tast de les Mines i Nit de les Mines), Porrera (Tast de carinyenes i Organic Soirée), Capçanes (Nit de les garntaxes), Gratallops (Tast amb dones, Vi-night i Tast amb llops), Masroig (Trobada de food trucks), Torroja (Tast de Cal Compte) i Els Guiamets (#Vimets).