Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Presenten a Morella les etapes de La Vuelta que transcorren per Castelló

L’etapa número cinc partirà des de la capital dels Ports i finalitzarà a Borriana després de recórrer 186,5 quilòmetres

Etiquetes   turisme, ciclisme, morella, comarca els ports

Publicat el7/8/2023

Presenten a Morella les etapes de La Vuelta que transcorren per Castelló | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Pla dels Estudis va acollir ahir l'acte de presentació de les etapes cinc i sis de La Vuelta, les quals transcorren per la província de Castelló. La primera etapa partirà des de Morella el dimecres 30 d'agost al voltant de les 12.00 hores i finalitzarà a Borriana amb una distància de 186,5 quilòmetres. La segona sortirà l'endemà de La Vall d'Uixó i acabarà a l'observatori astrofísic de Javalambre, ja a Terol.

Cal recordar que La Vuelta ha passat diverses vegades pel terme municipal de Morella i, fins i tot, la ciutat ha estat final d'etapa en diverses ocasions. Aquesta és la principal cursa ciclista de l'estat i una de les més importants del món junt amb el Tour de France o al Giro d'Italia, de manera que té una important repercussió mediàtica a nivell tant nacional com internacional. Així, l'any 2000 va ser final d'etapa amb la victòria del ciclista espanyol Roberto Heras. L'any 2004, la ciutat va repetir com a meta d'una etapa de La Vuelta i en aquesta ocasió va guanyar el rus Denis Menchov. També cal destacar que l'any 2016 aquesta competició va passar per dins del nucli històric de Morella i l'any 2019 pels afores de la ciutat.

La Vuelta és una de les principals rondes ciclistes del món i, per la qual cosa, un aparador mediàtic internacional. Així, 1.028 periodistes i professionals de la fotografia cobreixen aquest esdeveniment in situ per a 298 mitjans de comunicació d'arreu del món. 18 d'aquests ofereixen la retransmissió de tot el recorregut en directe. A més, a través de La 1 de TVE hi ha una mitjana d'1.163.000 espectadors en cadascuna de les etapes.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho