23è Cap de Setmana Ibèric

CAT | ES


Presenten la carrera Top of the Rock que finalitzarà al Castell de Morella

La competició tindrà lloc els dies 8, 9 i 10 de març i és una prova única a Espanya Top of the Rock deu el seu nom a la roca on s’assenta el castell, el qual serà la meta

Etiquetes   activitats outdoor, ultratrail, morella, els ports

Publicat el12/2/2019

Presenten la carrera Top of the Rock que finalitzarà al Castell de Morella | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La presentació oficial es va fer el passat divendres 8 de febrer. Foto: cedida


Top of the Rock és un ultratrail (cursa a peu per muntanya de distància superior a 100 quilòmetres) que tindrà lloc els dies 8, 9 i 10 de març de 2019. La prova és única a Espanya, ja que introdueix la modalitat d’etapes de forma itinerant, recorrent alguns dels punts més emblemàtics de la província de Castelló.

La temàtica de la prova vincula localitzacions medievals i llegendes templeres, els participants tenen el repte de sortir des de la capital de la província al nivell del mar i, a través de tres etapes, arribar a la "cim de la roca" (Top of the Rock ) sobre la qual s’assenta la població de Morella i el seu Castell, declarat Monument Històric-Artístic, on els participants aconseguiran creuar la meta per sobre dels 1.000 metres d’altura.

Top of the Rock Ultra Trail partirà el dia 8 de març de Castelló, i després de passar per Borriol i Vilafamés, conclourà la primera etapa a Les Useres amb un total de 41,4 quilòmetres. El 9 de març donarà començament la segona etapa des de Les Useres, passant per Atzeneta i Culla abans de finalitzar a Benassal els 39,9 quilòmetres que la componen. El 10 de març els participants partiran de Benassal per, després de pujar fins a la cota més alta a Ares del Maestrat, finalitzar a Morella els últims 38,5 quilòmetres, arribant a la meta final al Castell de Morella. En total cada dia es completarà, aproximadament, la distància d’una marató, sumant entre les tres etapes 120 quilòmetres i 4500 metres de desnivell acumulat positiu.

A part de la dificultat pel que fa a distància i desnivell, la prova s’emmarca dins el concepte de semi-autosuficiència, és a dir, el participant ha de portar una sèrie de material obligatori, tant de seguretat (llums, mantes d’emergència, xiulet , etc.), com d’alimentació, ja que només hi ha entre 2 i 3 avituallaments per etapa i, fins assolir-los, els corredors han de ser autosuficients en matèria d’hidratació i nutrició. També han de tenir nocions d’orientació i seguir els tracks proporcionats per l’organització ja que la senyalització de la ruta és menor que en altres tipus de carreres.

L’organització crearà en cada seu un vivac o campament en els pavellons esportius de les Useres i Benassal on els participants podran sopar, dormir i esmorzar, per començar al dia següent una nova etapa. A més, s’estan preparant diferents activitats per a cada seu, com concerts, fires esportives, xerrades, etc. perquè tant els participants com els acompanyants puguin gaudir de l’esdeveniment durant les 24 hores.

La prova forma part del calendari oficial de la ITRA, Associació Internacional de Trail Running, i serà classificatòria per al Ultra Trail del Mont Blanc atorgant 3 punts, la prova de trailrunning més important a nivell mundial que es celebra a finals d’agost a Chamonix ( França).

Hi ha diferents maneres de participar, es poden fer les tres etapes (Ultra), dos (Half) o una (Short). També es pot participar de manera individual (Sol), en parelles (Duo) o en equips de màxim 6 persones (Team). Tota la informació de la cursa està disponible en www.topoftherock.es i les inscripcions es tanquen el pròxim 17 de febrer o abans si s’esgoten les places ofertades.Càmping Ampolla Playa. Relax i diversió al Delta de l’Ebre