butlletí EbreActiu

CAT | ES


Presentació del projecte «Oliveres centenàries i singulars del Matarranya»

Serà el divendres 3 de desembre a Calaceit. Posteriorment, s’inaugurarà l’exposició «Terra d’oliveres», que es podrà visitar des del dissabte 4 fins dimarts 7 de desembre

Etiquetes   natura, oliveres, oliveres millenaries, oliveres monumentals, matarranya, calaceit

Publicat el1/12/2021

Presentació del projecte «Oliveres centenàries i singulars del Matarranya» | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Aquest divendres 3 de desembre, el Departament de Patrimoni de la Comarca del Matarranya, presentarà el projecte "Oliveres centenàries i singulars del Matarranya". L’acte tindrà lloc al teatre de ’La Germandat’, a les 19.00 hores i després, s’inaugurarà l’exposició "Terra d’Oliveres", a la sala d’exposicions de l’ajuntament de Calaceit.

La Comarca del Matarranya, a través d’un projecte de cooperació amb el Grup d’Acció Local Baix Aragó-Matarraña (en què també participen els Ajuntaments de Belmonte de San José, Torrevelilla i La Codoñera), ha dut a terme la catalogació de les ’Oliveres centenàries i singulars’ que existeixen al territori. Aquest projecte ha inclòs l’inventari de 120 oliveres centenàries, la datació d’alguns dels exemplars localitzats, l’anàlisi varietal d’alguns exemplars, i la posada en valor de 8 oliveres, a través de la senyalització mitjançant panells d’interpretació on apareix informació relativa a l’olivera en particular (varietat, dimensions i edat estimada) ia diferents aspectes de l’oliverar del Matarranya.

La presentació d’aquest projecte, divendres 3 de desembre a les 19.00 hores al teatre de ’La Germandat’, s’emmarca dins dels actes de celebració de la XXXIII Fira de l’Olivera de Calaceit. Posteriorment, s’inaugurarà l’exposició ’Terra d’oliveres’, que es podrà visitar des del dissabte 4 fins dimarts 7 de desembre.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho