Tasta la Cultura de l’Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/19/2022#) AND (caducitat>=#1/19/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Presentació de la 3a Ultra Trail Estels del Sud

Aquesta ultra trail es disputarà al massís del Port els dies 5, 6 i 7 de maig 2017 i tornarà a tenir el poble d’Arnes (Terra Alta) com a centre neuràlgic. A més de l’ultra trail també es farà la Half i la mitja marató. L’objectiu de la tercera edició és enfortir encara més la important repercussió que té al territori i continuar incrementant el nombre de participants.

Etiquetes   ultra trail, estels del sud

Publicat el2/12/2016

La seu de la Generalitat a les Terres de l'Ebre ha estat el lloc triat per a la presentació de la tercera edició de l'Ultra Trail Estels del Sud que es disputarà del 5 al 7 de maig de 2017, al parc natural dels Ports.

En l'acte han intervingut el Delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, la Representant Territorial d'Esports a les Terres de l'Ebre, Cinta Espuny, el representant d'Estels del Sud, Ismael Montsonís i el director general de Kebo Events, Jordi Pallarés.

Presentació de la 3a Ultra Trail Estels del Sud | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...roda de premsa de presentació de la 3a Ultra Trail Estels del Sud


Xavier Pallarés ha mostrat la seva satisfacció per la consolidació de la prova, en només dos edicions, ja que “aquesta Ultra Trail ha contribuït a dinamitzar l'activitat econòmica del territori, i estem molt satisfets pel que ens aporta i pel que significa”.

Cinta Espuny, en la seva intervenció, ha destacat que “és una prova amb molta repercusió, tant a nivell esportiu, turístic i comercial, alhora que hem estat capaços d'atreure gent a les nostres Terres”, al mateix temps la delegada territorial de l'esport ha agraït la tasca dels organitzadors, així com la implicació de diversos clubs, voluntaris, el Parc Natural i els ajuntaments.

Per la seva banda Jordi Pallarés, de Kebo Events, ha dit que “amb el recorregut de la prova ja consolidat, l'objectiu de la tercera edició és enfortir encara més la important repercussió que té al territori i continuar incrementant el nombre de participants”. Pallarés ha volgut fer un agraïment a Trail Roquetes Associació Esportiva i Cultural pel seu suport incondicional i indispensable per engegar aquest gran projecte.

En aquesta tercera edició, l'Ultra Trail Estels del Sud mantindrà el mateix recorregut que a l'edició del 2016, després de la bona acceptació que van tenir les modificacions introduïdes l'any passat. La plaça de l'Ajuntament d'Arnes tornarà a ser el centre neuràlgic de la prova. Des d'on sortiran les tres modalitats: la Ultra Trail amb 105,5 Km i 5.145 metres de desnivell positiu, la Half amb 65,3 Km i 2900 metres de desnivell positiu i la Mitja Marató per muntanya amb 21,5 Km i 1.028 metres de desnivell positiu.

La Ultra Trail ressegueix el recorregut de la ruta Estels del Sud pel Massís del Port passant per les comarques del Mararranya, la Terra Alta, el Montsià i El Baix Ebre, pels termes municipals de Beseit, La Sénia, Mas de Barberans, Roquetes, Tortosa, Alfara de Carles, Paüls, Horta de Sant Joan i Arnes. El representant d'Estels del Sud, Ismael Montsonís, va recordar que «enguany, al 2016, aquesta ruta pel Port compleix 11 anys demostrant que el Territori té moltes possibilitats i que gràcies a la unió d'esforços es poden tirar endavant iniciatives com l'Ultra Estels del Sud».

Presentació de la 3a Ultra Trail Estels del Sud | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Sortida de la Ultra Trail Estels del Sud del 2016


Si recordeu, l'edició 2016 va haver de ser neutralitzada al cim de Caro pel fort vent que bufava i que posava en perill la integritat dels participants. Tot i això 30 dels corredors van passar per Caro abans de neutralitzar-se i van poder finalitzar la prova. Per al 2017 l'organització ha previst, en cas d'alguna incidència que hagi de comportar la neutralització, que els participants puguin continuar pel recorregut de la Half evitant així que se'ls hagi de traslladar amb vehicles i puguin arribar corrent fins a la línia d'arribada a Arnes.

Si bé els recorreguts no presenten novetats destacables, potser la novetat de la tercera edició serà que l'empresa organitzadora, Kebo Events, ha passat a ser membre de la ITRA (International Trail Running Association) que ajudarà a fer més coneguda la Ultra Trail Estels del Sud, que seguirà donant punts per a l'Ultra Trail del Montblanc (UTMB) i, tot i que encara no és definitiu, amb tota probabilitat tornarà a ser puntuable per a la Copa Catalana d'Ultra Resistència de la FEEC, en el cas de l'Ultra Trail, i per a la Copa Catalana de Resistència, en el cas de la Half.