butlletí EbreActiu

CAT | ES


Premiats cinc vins de Bodegas Crial

Vins del celler de Lledó premiats amb 2 medalles d’or i una de plata al Concurs Grenaches du Monde i al Concours Mondial de Bruxelles

Etiquetes   de la terra, vi, sector vitivinícola, cellers, matarranya, IGP Bajo Aragon,, do terra alta, garnatxa

Publicat el14/6/2022

Premiats cinc vins de Bodegas Crial | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Celtis Australis Blanc, medalla d’or a Concours Mondial de Bruxelles i medalla de plata al Concurs Grenaches du Monde 2022


El 2022 es presenta una vegada més com un bon any per a Bodegas Crial. Fins el dia d'avui, els seus vins ja acumulen diferents premis, un reconeixement al bon treball i el rigor d'aquest celler del Matarranya que elabora vins emmarcats en la DO Terra Alta i IGP Bajo Aragón.

Al mes d'abril Queretes (Matarranya) celebrava la XXI Feria del Vino i Bodegas Crial va presentar al concurs del certamen el seu vi El Lledoner, que va ser guardonat amb el primer premi del millor vi de la Fira en la categoria Vino blanco joven IGP Bajo Aragón. El segon premi d’aquesta mateixa categoria fou per a Crial Matarraña. El tercer reconeixement va ser el primer premi de la categoria Vino rosado joven per a Crial Matarraña.

Al concurs de la XXI Feria del Vino de Cretas hi van participar vuitanta-una varietats que optaven als premis dividits en quatre categories: blanc jove, rosat jove, negre jove i negre criança.

A principis de maig, Olite (Navarra) acollia la 10a edició del Concurs Grenaches du Monde 2022, on un centenar de professionals nacionals i internacions del sector vitivinícola (importadors, distribuïdors, periodistes i sommeliers, entre altres), es va donar cita per a tastar més de 1.000 garnatxes i seleccionar les millors del món, entre els quals els vins de Bodegas Crial, que es van emportar dos medalles d'or i una de plata.

  • Medalla d'or per al Roques Benet, garnatxa negra.
  • Medalla d'or per al Crial Lledó Matarranya Blanc.
  • Medalla de plata per al Celtis Australis Blanc.


Fa pocs dies, el Concours Mondial de Bruxelles presentava els resultats de la Sessió de Vins Negres i Blancs 2022 i arribaven més bones notícies per a Bodegas Crial, que sumava tres noves medalles als seus vins.

  • Medalla d'or per al Crial Lledó Matarranya Blanc 2021.
  • Medalla d'or per al Celtis Australis Blanc 2020.
  • Medalla de plata per al Lledoner 2021.


Cal destacar que el Concours Mondial de Bruxelles selecciona tastadors de renom de totes les regions del món, reconeguts per la seva experiència. Els jurats inclouen professionals, líders d’opinió i actors de l’economia mundial del vi.


Bodegas Crial, quatre generacions cultivant vinyes i elaborant vi a Lledó

Aquest és un celler familiar situat a la població de Lledó, a la comarca del Matarranya. Elaboren vi amb raïm que neix a la DO Terra Alta i a la IGP Bajo Aragón, essent la garnatxa una varietat per excel·lència de la comarca i de les seves vinyes i per tant, és la varietat més present en els vins de Bodegas Crial, de la qual obtenen uns vins molt apreciats i reconeguts al territori.

Les vinyes de Bodegas Crial estan situades majoritàriament a les localitats de Lledó i Queretes, entre els 450 i 570m sobre el nivell del mar, on es cultiven més de 70.000 ceps de les varietats Garnatxa blanca i negra amb diferents tipus de clons, com Macabeu, Moscatell, Syrah, Cabernet-Sauvignon i Ull de llebre.

L’any 2013, el celler va ampliar les seves instal·lacions i actualment ocupen un espai de 3.000m2. Una nau de criança, sala de cates i botiga per oferir una oferta enoturística i comercialitzar els seus vins i productes de proximitat.


Premiats cinc vins de Bodegas Crial | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Els vins premiats


Per: Redacció


comparteix-ho