Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Potenciar el consum i la comercialització de productes ecològics locals

Diversos projectes a les Terres de l’Ebre treballen per potenciar la producció, la comercialització i el consum dels productes ecològics del territori

Etiquetes   productes km0, terres ebre

Publicat el1/2/2019

Potenciar el consum i la comercialització de productes ecològics locals | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Es vol posar en relleu la gran varietat i importància dels productes ecològics que s'hi produeixen al territori


El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya a Terres de l'Ebre va organitzar la tarda del dimarts passat, 29 de gener, a Tortosa, una jornada de presentació de tres projectes que potenciaran en els propers anys la producció, coneixement, consum i comercialització dels productes ecològics de les Terres de l'Ebre. L'obertura de la jornada va anar a càrrec del xef del Restaurant Antic Molí d'Ulldecona, Vicent Guimerà, amb una xerrada sobre “La importància dels aliments de qualitat”.

El primer projecte, Xarxa Agroecològica Cooperativa – Terres de l'Ebre, naix engegat per un grup de treball format per la Fundació Ulldecona, l'Ateneu Cooperatiu, membres de grups de consum, productors/es, elaboradors/es, i distribuïdors/es de productes ecològics de Terres de l'Ebre, i treballa per a crear una central de compres que facilite el consum i la comercialització de productes ecològics.

El segon, Sistema agroalimentari innovador a les Terres de l'Ebre, promogut pel Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) i dut a terme per la Fundació Agroterritori, és un projecte destinat a millorar les oportunitats de rendibilitat econòmica de les explotacions agràries ecològiques del territori. Té la voluntat de dotar de coneixement i d'eines al sector per a enfortir la comercialització en circuit curt des de la sostenibilitat i la potencialitat del territori.

I el tercer, Rebost Ecològic Terres de l'Ebre, és un projecte transversal entre productors, restauradors i sector turístic d'aquesta zona, que vol posar en relleu la gran varietat i importància dels productes ecològics que s'hi produeixen, i aconseguir el reconeixement d'aquestes comarques com a referent en alimentació ecològica a Europa.



Bodegas Crial. Quatre generacions cultivant vinyes i elaborant vi de Lledó

comparteix-ho