Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Posta de sol gastro-musical al Delta de l'Ebre dins del cicle Albades i Vesprades Cantades

Aquesta proposta de cant col·lectiu tindrà lloc al Mirador Badia, a l’Ampolla, el 2 de juliol

Etiquetes   vida activa, lampolla, delta ebre, activitats, cultura

Publicat el22/6/2022

Posta de sol gastro-musical al Delta de l’Ebre dins del cicle Albades i Vesprades Cantades | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El proper 2 de juliol, a les 20:30h tindrà lloc al Mirador Badia, davant del litoral del municipi de l'Ampolla, la primera vesprada de la tercera edició del cicle Albades i Vesprades Cantades.

Els participants de la cantada aprendran i cantaran cançons enmig del mar, gaudint del suau vaivé de l'aigua, respirant la brisa marina, amb l'espectacle de fons de la posta del sol i degustant un bon àpat amb productes locals. Durant l'estada a la musclera, els assistents també podrem banyar-se.

L'accés a la musclera serà exclusiu per als participants de la vesprada cantada, que hi accediran amb llanxa des del port de l'Ampolla.

A part d'aquesta Vesprada del dia 2 de juliol, el cicle acomiadarà la temporada amb una Albada Cantada especial de cloenda el 4 de setembre.

Albades i Vesprades Cantades és un proposta original ideada pel músic i docent Jordi Costa “Sec” (The Sing Sang Sung, Strombers) que fusiona cant en grup, gastronomia i territori. Es tracta d'una experiència que evoca a antigues tradicions, en la que els participants aprenen i canten junts cançons en entorns idíl·lics del territori català, degustant productes de proximitat i gaudint de la natura a les hores màgiques del crepuscle, just abans de la sortida del sol o després de la posta.

Aquesta singular experiència cantaire, que ha tingut molt bona acollida en les dues edicions anteriors, està oberta a tothom perquè els organitzadors consideren que qualsevol pot cantar, sense limitacions d'edat ni necessitat de nivell musical o de cant. A més, la participació és totalment lliure i, durant l'activitat, les persones presents poden estar més o menys actives a l'hora de cantar, depenent del que decideixin en cada moment: relaxar-se i gaudir de l'entorn, menjar, escoltar als companys cantar...


L'aprenentatge de les cançons

Les persones assistents a les Albades i Vesprades Cantades saben amb anterioritat quines cançons aprendran i cantaran el dia de la cantada, de manera que poden escoltar-les prèviament per, així, potenciar l'experiència tot facilitant l'aprenentatge. De totes maneres, l'aprenentatge de les cançons es realitza de forma senzilla, intuïtiva i divertida ja que la metodologia del Sec es basa en l'escolta i repetició de les melodies com es realitzava anteriorment en la cultura popular amb les cançons de trasmissió oral.

El repertori és música global, i inclou cançons d'arreu del món i de diversos estils, des de Els Pets a Coldplay o Fito & Fitipaldis. En cada cantada, el repertori canvia, excepte l'anomenada “Cançó de l'Estiu” que es manté en totes les cites i que enguany serà el tema Luluhkan Dia del músic indonès Felix Irwan.


Natura, cultura i territori

Un dels objectius del cicle Albades i Vesprades Cantades és donar a conéixer espais màgics de Catalunya des d'on contemplar algunes de les millors sortides i postes del sol. Per això, la natura es converteix en la veritable amfitriona de l'experiència i els organitzadors tenen una especial cura per respectar l'entorn, reduint al màxim l'impacte ambiental de l'activitat.

A diferència de quan es va a un teatre, els indrets escollits per a les cantades solen ser zones de difícil accés que, en ocasions, ni tan sols apareixen en els geolocalitzadors. Perquè ningú es perdi pel camí, els participants reben un correu amb totes les indicacions precises per arribar a d'alt d'un turó o, en el cas del Mirador Badia, per accedir a les barques que els portaran a les muscleres situades al mig del mar. L'eix vertebrador de les Albades i Vesprades Cantades és el cant col·lectiu. “Cantar és una de les activitats més humanes i vitals que existeixen”, assenyala Sec, que assegura que “el benefici de cantar no té res a veure amb les habilitats vocals, sinó en el sentiment de comunitat que es genera, proporcionant una enorme vitalitat, alegria i felicitat”.


Més informació i inscripcions a www.albadesvespradescantades.cat


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho