Buda & Bike 2024, l’illa de Buda a cop de pedal. 13 i 14 de juliol, el 3, 4, 17, 18 i 31 d’agost i l’1 de setembre

CAT | ES


Ports licita el projecte constructiu d'una base nąutica al port de Sant Carles de la Rąpita

Es potenciarą l’activitat nąutica a la badia dels Alfacs amb un centre de referčncia per desestacionalitzar l’activitat i fomentar la nąutica de base, i per promoure les Terres de l’Ebre i Catalunya arreu del món

Etiquetes   entorn, turisme, turisme esportiu, turisme nautic, badia alfacs, sant carles de la rapita, delta ebre, terres ebre

Publicat el29/3/2021

Ports licita el projecte constructiu d’una base nąutica al port de Sant Carles de la Rąpita | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Imatge virtual de la futura base nąutica del port de Sant Carles de la Rąpita


El port de Sant Carles la Rąpita estą ubicat dins de la badia dels Alfacs, un entorn natural que permet gaudir de condicions ņptimes de recer que juntament amb una climatologia favorable permet desenvolupar activitats relacionades als esports nąutics tot l'any. Aquest port acull 1.825 amarradors esportius que el posicionen com a lķder en activitat nąutica a la demarcació de Tarragona. Aquests atributs han estat el marc idoni per decidir fer un base nąutica que ha de ser un centre de referčncia de serveis nąutics d'oci, esport i competició a la badia dels Alfacs, que promocionarą el port, la ciutat i les Terres de l'Ebre a escala internacional. Ports ha licitat el projecte constructiu de l'edifici que acollirą la base nąutica per pressupost de 935.000 euros i un termini d'execució de nou mesos.

El centre ha d'acollir els serveis de l'Escola de vela i de les activitats nąutiques (paddle surf, kitesurf, windsurf, caiac...). Amb col·laboració amb l'Ajuntament de la Rąpita es farą una activitat formativa de vela curricular per a tots els alumnes de centres docents del municipi, aquesta és una lķnia estratčgica que també s'alinea amb el nou Pla de ports, a punt de la seva aprovació definitiva, per promoure la nąutica de base a les escoles i els centres nąutics.

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha celebrat la licitació del projecte i ha dit: “Invertirem 935.000 euros per construir un centre de referčncia al port de la Rąpita que promogui el territori i Catalunya arreu del món, que ajudi a desestacionalitzar l'activitat nąutica i a fomentar la nąutica de base”. Gómez ha afegit: “La bona col·laboració que hi ha entre les dues administracions ha estat clau per portar endavant aquest projecte que ha convertir el nou centre d'activitat nąutica en un nou pol d'activitat econņmica per al municipi i el conjunt de les Terres de l'Ebre”.

L'alcalde de Sant Carles de la Rąpita ha explicat: "La Badia dels Alfacs és el marc incomparable i immillorable per a la prąctica d'esports nąutics, i és per aixņ que la col·laboració entre Ports de la Generalitat i l'Ajuntament de la Rąpita farą realitat el projecte necessari per acabar convertint la Rąpita, la Badia dels Alfacs i les Terres de l'Ebre en el referent nacional en esports nąutics". Caparrós ha afegit: "Molt satisfet del projecte que impulsa Ports de la Generalitat i convenēut que serą un projecte de desenvolupament estratčgic per al nostre municipi i per al nostre territori".


Un edifici autosuficient energčticament

L'estructura de l'edifici estarą format per una planta baixa i una planta pis. La planta baixa tindrą dues zones, un espai cobert on s'ubicaran les oficines, els vestidors, els serveis i altres recintes de la instal·lació als quals s'accedirą a través d'un un porxo cobert, aixķ com un espai descobert per emmagatzemar les embarcacions. La planta pis acollirą aules, una sala d'actes i serveis. El voltant del centre s'urbanitzarą per aconseguir un entorn agradable, compatible amb l'activitat i des d'on es puguin contemplar totes les activitats lligades al centre.

Aquest ha de ser un edifici autosuficient energčticament que funcionarą amb energia solar i tindrą zero emissions de CO2 a l'atmosfera. En aquest sentit, s'alinea amb les lķnies estratčgiques de l'Agenda Verda i del Pla de ports Horitzó 2030 que ha de convertir els ports en instal·lacions autosuficients energčticament mitjanēant energies renovables.


Per: Redacció

Foto: Ports de la Generalitatdida

comparteix-ho